Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

LISABONA - PROGRAM SOCIAL PENTRU TOATE VARSTELE 2019


Descriere

• Cazare la hotel 4* cu piscina exterioara si acoperita, situat in istorica statiune Estoril, pe coasta Oceanului Atlantic • Bonus! Turul panoramic al orasului emblema a Portugaliei, capitala Lisabona, cu cele mai importante obiective • Cursa directa cu bagaj de cala de 32 kg si bagaj de mana de 10 kg • Asistenta in limba romana pe perioada sejurului Excursii optionale
Lista excursiilor optionale poate fi solicitata de la agentul de turism. Acestea pot fi rezervate la destinatie prin reprezentantul local al agentiei organizatoare. De regula, excursiile optionale sunt organizate de partenerul local si sunt recomandate ca servicii sigure, dar calatorul nu are obligativitatea de a le achizitiona de la acesta. Preturile excursiilor depind de numarul turistilor inscrisi si pot fi mai mari decat cele existente la receptia hotelului sau alte agentii locale. Diferentele de pret cuprind plecare/intoarcere direct de la/la hotel, servicii de ghid (eventual lb. romana). Agentia de turism organizatoare nu este responsabila pentru reclamatii referitoare la excursiile optionale organizate local. Toate acestea se rezolva la fata locului.

Protectia datelor cu caracter personal
Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client, solicitate de prestatorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc ), se face cu acordul fiecarui client in parte. Prelucrarea se va face in conformitate cu dispozitiile Regulamentului UE679/2016 in scopul furnizarii serviciilor turistice.

Date generale despre documentele de calatorie
Portugalia membra a ComunitatiiEuropene. Cetatenii romani pot calatori doar cu CI, dar in acelasi timp si cu pasaport turistic valabil. Copii sub 14ani calatoresc cu pasaport turistic individual. Tinerii casatoriti – documentele individuale de calatorie nu trebuiesa fie cele anulate urmare a casatoriei civile! Minorii care calatoresc fara parinti, trebuie sa aiba un set de documente pentru a trece frontier: -Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare; -Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iarcelalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces. -Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documenteadoveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort. -Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic. Date actualizate despre documentelenecesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro. Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a refuza turistuluil sa paraseasca teritoriul Romaniei sau de a-i acorda intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Politica de anulare si penalizari
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetele de servicii/ sejururi individuale sunt urmatoarele: - 20% din pretul final daca renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 31zile inainte de inceperea sejururlui; - 40% din pretul final daca renuntarea se face in intervalul 30zile – 25zile inainte de data inceperii sejurului; - 60% din pretul final daca renuntarea se face in intervalul 24zile – 18zile inainte de data inceperii sejurului; - 80% din pretul final daca renuntarea se face in intervalul 17zile – 5zile inainte de data de inceperii sejurului; - 100% din pretul final daca renuntarea se face cu mai putin de 4 zile inainte de plecare in Sejur sau neprezentare;

Modalitate plata
In cazul pachetelor din program social (cu transport inclus, zbor pe curse regulate), plata se va face dupa cum urmeaza: Oferta Generala (OG): - 40% din valoarea pachetului se plateste in 3 zile dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii; - 40% din valoarea pachetului cu 30 zile inaintea datei de plecare - 20% din valoarea totala a serviciilor se va achita cu 14 de zile inaintea datei de plecare; In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala; In cazul rezervarilor Last Minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;

Informatii despre sejur
Informatiile detaliate despre Sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte: - Detalii partener extern – nume, persoana de contact, telefon; - Detalii reprezentant Cocktail Holidays la destinatie – nume, telefon; - Detalii Reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon; - Orar de zbor actualizat (daca este cazul)

Asigurari
Acest pachet de servicii organizat de Cocktail Holidays include urmatoarele tipuri de asigurari: 1.Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, emisa de Omniasig Vienna Insurance Group S.A, cu seria I nr.51703, valabila pana in data de 31.12.2019. *Aceasta asigurare este valabila doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar. 2.Pachetul nu include Asigurare medicala si storno Cocktail Travel Protection – pentru cazurile de storno, invaloarea maxima despagubita este de 21.000 Ron / rezervare. Rexomandam incheierea optionala a acestei asigurari. *Solicitati de la agentul dvs. de turism pliantul cu toate riscurile acoperite si sumele max. despagubite in produsele de asigurare.

Mijloace de transport
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor de linie), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventuale modificari ale orelor de plecare si sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European implementat prin HG1912 /2006. Prima si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile de turistice fiind zile de transport. Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil. Sosirea la aeroport se face cu min. 3 ore inainte de ora imbarcarii. Prezentarea biletului de avion este obligatorie! Bagajele premise pentru calatorie sunt: 32kg bagaj de cala si max. 10kg bagaj de mana pentru fiecare pasager. Infantul 0-1.99 nu are loc in avion si nu are dreptul la un bagaj de cala (doar un carucior pliabil). Fiecare membru al familiei are dreptul la o singura piesa de bagaj de cala (32kg) si nu se admite cumularea greutatii bagajelor per familie. Conditiile si costurile aferente transportului echipamentelor speciale pentru vacanta sunt cele afisate pe site-ul companiei aeriene. Excedentul de bagaje se achita direct in aeroport. Distribuirea locurilor in avion se face de regula direct de catre Blue Air, la emiterea biletului de avion de grup.

Asistenta turistica
Cocktail Holidays asigura un reprezentant vorbitor de limba romana, pe durata sejurului. El se ocupa de primirea clientilor la aeroport, urmareste ca serviciile sa fie conforme cu voucherul primit si comandat de client, se preocupa sa remedieze eventualele neconcordante, prezinta destinatia si excursiile optionale, face inscrieri la excursiile optionale pentru cei care doresc.

Informatii Utile
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00); • Tipul de camera confirmat la inscriere este standard, primul tip de camera din hotel, care poate avea balcon sau nu. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea difera in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea. • Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parinti si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare. • Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ; • Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta; • Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta. • Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea. Orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare; • ATENTIE Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale, ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contract.

Conditii de realizare a grupului
GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru 20-24 persoane inscrise se achita o diferenta de 25 €/persoana, functie de inscrieri la data limita de emitere a grupului. Toate modificarile care au loc in aceste situatii se vor face cu conditia oferirii unor servicii similare din punct de vedere calitativ.

Eventuale evolutii ale pretului
Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Excursii & Suplimente Optionale
• O seara de Fado – durata 3h. Pretul include 2 bauturi locale la alegere (vin de porto, sangria sau vin alb, vin rosu), spectacolul si transferul la/de la restaurant: 65 €/pers. min. 10; 60 €/pers. min. 15; 55 €/pers. min. 20 • Excursie Obidos-Nazare-Pelerinaj la Fatima – durata 8h. Tariful include insotitor limba romana si transport: 75 € min. 10 platitori; 70 € min 15; 65 € min 20 de persoane platitoare. • Excursie de o zi (12h) la PORTO – 130 €/persoana pentru min.20 platitori. • O zi la Sintra, Cabo da Roca, Cascais si Estoril – durata 8h. Tariful include transport, ghid insotitor, fara intrare la obiective, intrare ce se va achita direct si nu este inclusa in pret: 65 € min. 10 platitori; 60 € min 15; 55 € min 20; • O zi magica (11h) in sudul Portugaliei, la plajele spectaculoase si aurii din Algarve. Tarif excursie (insotitor limba romana si transport): 110 € min 15; 100 € min 20 de persoane platitoare. • Ultima zi, excursie optionala de 6h la Azeitao, Sesimbra si Setubal, cu degustarea de vinuri- Important! Acesta excursie este optionala, dar se poate realiza numai in cazul participarii intregului grup de turisti. Tarif excursie (include insotitor de limba romana, transport si transferul la aeroport): 40 €/persoana la care se adauga 3 €/persoana intrarea la Crama. Supliment OPTIONAL pentru 6 cine cu apa si vin inclus: 120 €/persoana/sejur.

Descriere Hotel
Hotel CLUBE DO LAGO 4* www.clubedolagohotelestoril.com Localizare: localizat langa Lisabona, in statiunea Estoril, la 10 minute de Gara Monte Estoril si 10 minute de plaja Oceanului Atlantic, langa Muzeul Muzicii si la 2km de Cascais. Facilitati hotel: restaurant, snack bar, sauna, Jacuzzi, masaj, piscina in aer liber si priscina acoperita, sala de jocuri, fitness, Internet gratuit prin cablu, miniclub, teren de tenis, tenis de masa, camera de bagaje. Facilitati camere: 59 de camere, majoritatea cu balcon. Acestea se repartizeaza functie de disponibilitatea hotelului in momentul cazarii si au aer conditionat, telefon, seif, TV, chicineta cu frigider, microunde, cafetiera.

Descriere Program
Ziua 1 Bucuresti – Lisabona Prezentare pe Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 17.00 la cursa BLUE AIR OB157 cu decolare la ora 20.00 spre Lisabona. Aterizare la Lisabona la ora locala 22.40 local (-2h fata de ora Romaniei). Transfer si cazare la hotel CLUBE DO LAGO 4* din statiunea Estoril situata la Oceanul Atlantic. Ziua 2 Bucuresti – Lisabona – Tur panoramic de oras Mic dejun. Se pleaca in turul panoramic al orasului Lisabona (aprox. 4h) cu insotitorul de grup roman. Turul panoramic cuprinde o incursiune in Cartierul Belem cu cele mai frumoase monumente istorice din sec. XV-XVI, o scurta oprire la Turnul Belem – apartinand patrimoniului UNESCO si la Manastirea Sf Ieronim - capodopera a stilului „manuelin”. Se face un scurt popas pentru vizitarea manastirii si pentru a cumpara o cafea “uma bica” si un „pastel de nata” – desert traditional portughez, dupa care se ajunge in Cartierul Alfama, unde se viziteaza Catedrala Se. Traseul include cele mai importante piete ale orasului: Praca Rossio, Praca Restauradores. Cazare la hotel CLUBE DO LAGO 4*. Ziua 3 Lisabona/Estoril – Excursie optionala la Obidos – Nazare - Fatima Mic dejun. Excursie optionala de o zi (8h) - Obidos - Nazare – Fatima. Se viziteaza orasul medieval Obidos cu casute albe traditionale si balcoane din fier forjat unde puteti degusta din mici cupe de ciocolata renumita ginghinha (visinata), dupa care se continua traseul spre Nazare – sat pescaresc renumit prin fustele suprapuse ale localnicelor. Punctul culminant al excursiei este Sanctuarul Sfintei Fecioare de la Fatima- cel mai renumit loc de pelerinaj din Portugalia, unde in 1917 au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria. Cazare la hotel CLUBE DO LAGO 4*. Ziua 4 Lisabona/Estoril - Excursie optionala la Sintra–Cabo da Roca–Cascais–Estoril Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala (8h) la Sintra-Cabo Da Roca–Cascais-Estoril. Turul debuteaza cu vizita la Sintra- fosta resedinta de vara a familiei regale, vizitarea Palatului National (7 €/pers. intrare optionala) sau daca timpul permite, optional, pentru un supliment de aproximativ 15 €/persoana, vizita la Palatul Pena. Explicatiile se dau in afara museelor. Se continua traseul spre Cabo de Roca - cel mai vestic punct al Europei Continentale, unde puteti achizitiona contra cost, certificatul de atestare a vizitei dvs .in acest punct important geografic al Terrei. Se continua traseul spre Boca do Infierno si spre renumitul Cascais- “sat” pescaresc cu minunate golfuri strajuite de stanci, cu o magnifica panorama a Oceanului Atlantic. La retur se trece prin Estoril unde puteti admira cel mai mare cazino din Europa, unde a luat nastere personajul James Bond-agentul 007. Cazare la hotel CLUBE DO LAGO 4*. Ziua 5 Lisabona – Estoril - Seara de Fado Mic dejun. Zi libera pentru odihna si plaja. Va propunem, optional, ”O seara Fado” – o seara deosebita, in rezonanta muzicii de suflet portugheze. Aveti ocazia ca intr-o atmosfera de liniste deplina, sa patrundeti in inima cantaretilor de Fado-urmasii Reginei Amalia Rodrigues. Pretul include 2 bauturi locale la alegere (vin de Porto, vin alb sau vin rosu), spectacolul si transferul la/de la restaurant. Cazare la hotel CLUBE DO LAGO 4*. Ziua 6 Lisabona – O zi magica in sudul Portugaliei, la plajele spectaculoase si aurii din Algarve Mic dejun. Excursie optionala (12h) spre sudul Portugaliei, in Zona Algarve. Va invitam sa ne insotiti intr-o expeditie de descoperire a Vestului … din Algarve! Primul popas este la capul Sao Vicente, important punct geografic, extrema Sud-Vestica a Algarvelor si a Portugaliei. Urmeaza Lagos, unde vom intra in atmosfera zilelor de glorie ale Portugaliei si vom putea vizita obiective precum Castelul Guvernatorului, fortificatia Forte do Pau da Bandeira sau remarcabila Biserica Sf. Anton, emblema orasului sau piata de sclavi, prima din Europa. Urmeaza o oprire la Ponta da Piedade, unde peisajul iti taie rasuflarea si unde se afla cele mai spectaculoase stanci scaldate de Oceanul Atlantic. Urmatorul popas este in statiunea Praia da Rocha, unde veti admira una dintre cele mai spectaculoase plaje din zona Algarve. Retur la Lisabona pe spectaculosul Pod 25 Aprilie, ce traverseaza Estuarul Raului Tejo (Tagus). Sosire la hotel la 19-19.30. Optional, cina cu apa si vin la hotel. Cazare la hotel CLUBE DO LAGO 4*. Ziua 7 Lisabona – Excursie optionala la Porto – orasul emblema a Portugaliei Mic dejun. Excursie optionala de o zi (12h) la Porto, capitala nordica a Portugaliei, apartinand Patrimoniului UNESCO. Se viziteaza centrul istoric incepand cu Catedrala, Gara Sao Bento, una dintre cele mai frumoase cladiri de acest gen din lume. Se face vizita la o crama, cu degustare de vinuri si se pleaca pentru 50 de minute intr-o minicroaziera pe Raul Douro, pentru a admira cele 6 poduri, inclusiv podul emblema a orasului – Dom Luis I, proiectat de Gustave Eiffel. Cazare la hotel CLUBE DO LAGO 4*. Ziua 8 Lisabona – O zi excursie optionala Azeitao, Sesimbra si Setubal, degustarea de vin Mic dejun. Important! Excursia este optionala, dar se poate realiza numai in cazul participarii intregului grup de turisti. La ora 12.30 se pleaca de la hotel cu bagajele. Se viziteaza Sesimbra -un oras pescaresc tipic, strajuit de castelul medieval din sec. al XII-lea. Nu departe de Sesimbra este Capul Espichel. Se continua drumul prin Muntii Arrabida si orasul Setubal de unde pot fi admirate privelisti superbe ale oceanului. Orasul e impanzit de parcuri, terase si restaurante, iar una dintre cele mai interesante cladiri este Biserica Sf. Iulian. La intoarcere se face un popas la, loc faimos pentru cramele sale, unde puteti face degustarea vinului vechi „Muscatel”. Excursia se organizeaza in cazul in care participa toti turistii, deoarece se va face direct transferul la aeroport. Sosire la aeroport la ora 20.30 aproximativ. Imbarcare la cursa BLUE AIR 0B158 cu decolare spre Bucuresti la ora locala 23:30 local. Ziua 9 - Bucuresti Aterizare la Otopeni la ora 05:40 local.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.