Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Croatia – Nordul Marii Adriatice Croaziera idilica in Golful Kvarner


Descriere

Destinatie: Croatia

Durata: 9 nopti

● Golful Kvarner, Zagreb, Opatija; ● 7 nopti cu demipensiune la bordul vasului de croaziera; ● BONUS: asigurare medicala si storno!

Destinatie: Croatia

Durata: 9 nopti

● Golful Kvarner, Zagreb, Opatija; ● 7 nopti cu demipensiune la bordul vasului de croaziera; ● BONUS: asigurare medicala si storno!

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI – OPATIJA 

 Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda, pentru check-in si imbarcare pe zborul cu destinatia Zagreb. Dupa aterizarea pe aeroportul din capitala Croatiei, deplasare spre Opatija si cazare.

Ziua 2

BUN VENIT LA BORD!

Mic dejun. Imbarcare la bordul vasului pentru o idilica croaziera in Golful Kvarner, pe parcursul careia va puteti relaxa, veti putea admira peisaje de vis, o adevarata incantare pentru minte si suflet. La ora 13:00, vasul paraseste portul Opatija. Pranzul va fi servit la bordul vasului, urmat de o oprire pentru o baie in apele cristaline ale marii, pe ruta spre Insula Krk – cea mai mare insula a Croatiei. Krk este o zona extrem de variata, cu sate mici si mari, cu zone de promenada domoale sau zone salbatice, stancoase, insule micute si sute de golfuri si plaje ascunse. Seara libera la dispozitie pentru a savura numeroasele cafenele si restaurante amplasate de-a lungul cheiului. Noapte la bord in portul Krk.

Ziua 3

INSULA KRK – INSULA RAB

Mic dejun. Dimineata, vom naviga catre insula Rab, cunoscuta drept „insula dragostei”. Vizitarea orasului inconjurat de ziduri medievale in incinta carora sunt adunate numeroase turnuri de biserici in stil romanesc, biserici, palate, strazi pietruite si fatade antice. Bucurati-va de acest muzeu in aer liber al strazilor orasului si incercati obligatoriu prajitura „Rapska torta”. Daca timpul permite, urcare pe colina Kamenjak, pentru a va bucura de magnificul apus de soare. Noapte la bord in portul Rab.

Ziua 4

INSULA RAB – ZADAR

Mic dejun. Plecare spre Zadar, navigand de-a lungul insulelor Pag, cu o oprire pentru baie pe mica insula Maun. Optional, va puteti bucura de un tur de oras cu ghid local al orasului Zadar, care timp de mai multe secole a fost metropola Dalmatiei, fiind astazi entrul acestei regiuni. In Zadar sunt numeroase monumente istorice de importanta mondiala, pe care le puteti admira la tot pasul. Puteti admira Forumul Roman, datand din sec. I d.H, biserica Sf. Donatus, datand din sec. al IX- lea d.H – cea mai renumita basilica medievala si simbolul orasului, maretele ziduri ale orasului cu portile ce conduc spre mare sau spre uscat, ziduri ce dateaza din sec. al XVI – lea, numeroase palate si vile. Orasul este plin de restaurante, dintre care, amintim doua restaurante deosebite: Orga Marii (Zadar Sea Organ) – unic in lume datorita „orgii” care produce muzica prin loviturile valurilor, si „The Greeting to the Sun”. Noapte la bordul vasului.

Ziua 5

ZADAR – INSULA MOLAT sau INSULA OLIB

Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre Insula Molat, sau, daca portul este foarte aglomerat, acostam pe insula Olib. Ambele insule sunt situate in partea de nord a arhipelagului Zadar, unde va puteti bucura de linistea si pacea naturii. Cina Capitanului la bordul vasului si apoi noapte la bord.

Ziua 6

ILOVIK – INSULA LOSINJ 

Mic dejun. Dimineata libera pe insula pentru baie in mare. Apoi, navigam spre Ilovik, insula florilor, pentru un scurt popas inainte de a naviha spre insula Losinj, cunoscuta drept „insula insorita”, fiind una dintre cele mai populare insule din nordul Adriaticii, datorita abundentei de pini si ape limpezi. Dupa acostare, puteti face o plimbare de-a lungul portului, urcati pana la Gradina cu Arome, sau pur si simplu, vizitati oraselul Veli Losinj, situat in imediata apropiere. Noapte la bord in portul Mali Losinj

Ziua 7

INSULA LOSINJ – INSULA CRES

Mic dejun. Dimineata libera pe insula pentru baie in mare. Itinerariul continua spre Insula Cres, o insula lunga si ingusta, acoperita cu paduri de stejar, pin si fag, cu podgorii si plantatii de maslini Insulele Cres si Mali Losinj au fost la inceput o singura insula, separate mai tarziu de un canal, sapat de romani. Seara o veti petrece in minunatul orasel medieval Cres. Noapte la bordul vasului.

Ziua 8

INSULA CRES - OPATIJA 

Dupa micul dejun, navigam spre Opatija, admirand spectaculoasa priveliste a Rivierei Opatija. Dupa-amiaza, sosire in Opatija, unde puteti explora minunata statiune, cu o plimbare de-a lungul faimoasei promenade Franz Joseph – Lungo Mare, pana la numeroasele cafenele si restaurante, sau satul pescaresc din apropiere – Volosko – cunoscut pentru renumitele restaurante care servesc fructe de mare, cele mai bune din intreaga zona si chiar si din Croatia. Pentru ultima noapte la bordul vasului, recomandam o petrecere, o buna ocazie de a schimba impresii si date de contact cu noii prieteni de la bordul vasului.

Ziua 9

OPATIJA  

Dupa micul dejun, debarcare de la bordul vasului. Transfer la hotelul din Opatija si timp liber la dispozitie pentru a vizita si a va relaxa in aceasta minunata statiune a Croatiei. Cazare la hotel.

Ziua 10

OPATIJA – BUCURESTI

Mic dejun. In jurul pranzului, transfer catre aeroportul din Zagreb, cu un popas in oras pentru vizitarea cosmopolitei capitale a Croatiei. Imbarcare pe zborul spre Bucuresti.

Ziua 11

BUCURESTI 

Sosire in Bucuresti in cursul diminetii.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim de 25 de persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Ziua 1

BUCURESTI – OPATIJA 

 Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda, pentru check-in si imbarcare pe zborul cu destinatia Zagreb. Dupa aterizarea pe aeroportul din capitala Croatiei, deplasare spre Opatija si cazare.

Ziua 2

BUN VENIT LA BORD!

Mic dejun. Imbarcare la bordul vasului pentru o idilica croaziera in Golful Kvarner, pe parcursul careia va puteti relaxa, veti putea admira peisaje de vis, o adevarata incantare pentru minte si suflet. La ora 13:00, vasul paraseste portul Opatija. Pranzul va fi servit la bordul vasului, urmat de o oprire pentru o baie in apele cristaline ale marii, pe ruta spre Insula Krk – cea mai mare insula a Croatiei. Krk este o zona extrem de variata, cu sate mici si mari, cu zone de promenada domoale sau zone salbatice, stancoase, insule micute si sute de golfuri si plaje ascunse. Seara libera la dispozitie pentru a savura numeroasele cafenele si restaurante amplasate de-a lungul cheiului. Noapte la bord in portul Krk.

Ziua 3

INSULA KRK – INSULA RAB

Mic dejun. Dimineata, vom naviga catre insula Rab, cunoscuta drept „insula dragostei”. Vizitarea orasului inconjurat de ziduri medievale in incinta carora sunt adunate numeroase turnuri de biserici in stil romanesc, biserici, palate, strazi pietruite si fatade antice. Bucurati-va de acest muzeu in aer liber al strazilor orasului si incercati obligatoriu prajitura „Rapska torta”. Daca timpul permite, urcare pe colina Kamenjak, pentru a va bucura de magnificul apus de soare. Noapte la bord in portul Rab.

Ziua 4

INSULA RAB – ZADAR

Mic dejun. Plecare spre Zadar, navigand de-a lungul insulelor Pag, cu o oprire pentru baie pe mica insula Maun. Optional, va puteti bucura de un tur de oras cu ghid local al orasului Zadar, care timp de mai multe secole a fost metropola Dalmatiei, fiind astazi entrul acestei regiuni. In Zadar sunt numeroase monumente istorice de importanta mondiala, pe care le puteti admira la tot pasul. Puteti admira Forumul Roman, datand din sec. I d.H, biserica Sf. Donatus, datand din sec. al IX- lea d.H – cea mai renumita basilica medievala si simbolul orasului, maretele ziduri ale orasului cu portile ce conduc spre mare sau spre uscat, ziduri ce dateaza din sec. al XVI – lea, numeroase palate si vile. Orasul este plin de restaurante, dintre care, amintim doua restaurante deosebite: Orga Marii (Zadar Sea Organ) – unic in lume datorita „orgii” care produce muzica prin loviturile valurilor, si „The Greeting to the Sun”. Noapte la bordul vasului.

Ziua 5

ZADAR – INSULA MOLAT sau INSULA OLIB

Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre Insula Molat, sau, daca portul este foarte aglomerat, acostam pe insula Olib. Ambele insule sunt situate in partea de nord a arhipelagului Zadar, unde va puteti bucura de linistea si pacea naturii. Cina Capitanului la bordul vasului si apoi noapte la bord.

Ziua 6

ILOVIK – INSULA LOSINJ 

Mic dejun. Dimineata libera pe insula pentru baie in mare. Apoi, navigam spre Ilovik, insula florilor, pentru un scurt popas inainte de a naviha spre insula Losinj, cunoscuta drept „insula insorita”, fiind una dintre cele mai populare insule din nordul Adriaticii, datorita abundentei de pini si ape limpezi. Dupa acostare, puteti face o plimbare de-a lungul portului, urcati pana la Gradina cu Arome, sau pur si simplu, vizitati oraselul Veli Losinj, situat in imediata apropiere. Noapte la bord in portul Mali Losinj

Ziua 7

INSULA LOSINJ – INSULA CRES

Mic dejun. Dimineata libera pe insula pentru baie in mare. Itinerariul continua spre Insula Cres, o insula lunga si ingusta, acoperita cu paduri de stejar, pin si fag, cu podgorii si plantatii de maslini Insulele Cres si Mali Losinj au fost la inceput o singura insula, separate mai tarziu de un canal, sapat de romani. Seara o veti petrece in minunatul orasel medieval Cres. Noapte la bordul vasului.

Ziua 8

INSULA CRES - OPATIJA 

Dupa micul dejun, navigam spre Opatija, admirand spectaculoasa priveliste a Rivierei Opatija. Dupa-amiaza, sosire in Opatija, unde puteti explora minunata statiune, cu o plimbare de-a lungul faimoasei promenade Franz Joseph – Lungo Mare, pana la numeroasele cafenele si restaurante, sau satul pescaresc din apropiere – Volosko – cunoscut pentru renumitele restaurante care servesc fructe de mare, cele mai bune din intreaga zona si chiar si din Croatia. Pentru ultima noapte la bordul vasului, recomandam o petrecere, o buna ocazie de a schimba impresii si date de contact cu noii prieteni de la bordul vasului.

Ziua 9

OPATIJA  

Dupa micul dejun, debarcare de la bordul vasului. Transfer la hotelul din Opatija si timp liber la dispozitie pentru a vizita si a va relaxa in aceasta minunata statiune a Croatiei. Cazare la hotel.

Ziua 10

OPATIJA – BUCURESTI

Mic dejun. In jurul pranzului, transfer catre aeroportul din Zagreb, cu un popas in oras pentru vizitarea cosmopolitei capitale a Croatiei. Imbarcare pe zborul spre Bucuresti.

Ziua 11

BUCURESTI 

Sosire in Bucuresti in cursul diminetii.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim de 25 de persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.