Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Trans-Siberianul dincolo de imaginatie! Spectacolul naturii pe doua continente, de la Moscova la Beijing


Descriere

Destinatie: Rusia

Durata: 15 nopti

● O ruta de neuitat: Moscova, Yekaterinburg, Irkutsk, Lacul Baikal, Ulan Bator, Desertul Gobi, Beijing; 

● 8 nopti cu pensiune completa la bordul trenului Trans-Siberian;
● BONUS: asigurare medicala si storno.

Destinatie: Rusia

Durata: 15 nopti

● O ruta de neuitat: Moscova, Yekaterinburg, Irkutsk, Lacul Baikal, Ulan Bator, Desertul Gobi, Beijing; 

● 8 nopti cu pensiune completa la bordul trenului Trans-Siberian;
● BONUS: asigurare medicala si storno.

Itinerariu

Ziua 1

MOSCOVA 

Prezentare in aeroportul Henri Coanda pentru check-in si imbarcare pe zborul spre Moscova. Sosire in Moscova si transfer la hotel. Pe durata transferului, veti avea ocazia sa descoperiti superba capitala a Rusiei, in toata splendoarea oferita de luminile feerice ce impodobesc strazile, concurand la titlul de „orasul luminilor” cu alte mari metropole ale Europei, precum Paris sau Madrid. Plimbare in Piata Rosie si apoi, scurta excursie in subteran pentru a admira deosebitele si extrem de frumoasele statii ale metroului moscovit. Cina si cazare la hotel.

Ziua 2

MOSCOVA

Mic dejun. Dimineata, vizitarea Kremlinului (cetatea Moscovei) si a impunatoarei catedrale, datand din timpul regimului tarist. Spre seara, veti fi intampinati la bordul trenului privat pentru a porni intr-o magnifica experienta interculturala, iar pe parcursul serii veti putea interactiona cu ceilalti turisti in vagonul restaurant. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 3

KAZAN

Mic dejun. Dimineata, sosire in orasul Kazan, capitala Tatarstanului, o republica membra a Federatiei Ruse, fiind al optulea cel mai mare oras al Rusiei din punct de vedere al populatiei. Vizitarea Kremlinului – cetate inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, a carei pozitionare ideala ofera o panorama excelenta asupra raului Volga. Pe parcursul vizitei, veti afla despre relatiile tulburi care au existat de-a lungul istoriei intre Tatari, Cazaci si Rusi. Seara, trenul isi va continua calatoria spre est. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 4

YEKATERINBURG

Mic dejun. In jurul pranzului, trenul va ajunge in orasul Yekaterinburg, capitala istorica a Uralilor. Orasul a ramas in istorie ca locul unde Tarul rus Nicolae al II-lea si familia sa au fost ucisi in anul 1918. Pe parcursul unui scurt tur de oras, veti putea admira Catedrala Mantuitorului pe Sangele Varsat, ridicata in anul 2003, in memoria acestui tragic incident, dar si centrul orasului, ce a fost restaurat in anul 2009, devenind foarte aragator pentru turistii dornici sa descopere o alta fata a Rusiei. Odata intorsi la bordul trenului, veti continua calatoria, trecand prin vastele stepe ale Siberiei. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 5

NOVOSIBIRSK

Mic dejun. Sosire in inima Siberiei, in orasul Novosibirsk, unde va veti bucura de ospitalitatea ruseasca, fiind intampinati in modul traditional, cu paine si sare. Pe parcursul unui scurt tur de oras, veti cunoaste cel mai sovietic dintre orasele Rusiei. Veti putea admira uriasul monument al Trans-Siberianului, dar si maretul rau Ob. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 6

TRANS-SIBERIA

Mic dejun. Trenul va traversa pe parcursul zilei peste marele fluviu Yenisei, denumit si „fluviul meridianului”, al carui curs de apa traverseaza centrul Siberiei de la sud la nord, urmand linia meridianului de 90°. Traseul continua prin Siberia, iar pe parcursul calatoriei, chefii isi vor arata maiestria in arta culinara, servind adevarate ospete demne de Tarii de odinioara. O degustare de vodka, acompaniata de gustari traditionale, va va oferi o ocazie placuta de a combina cu succes ospitalitatea locala cu placerea. Trenul va traversa stepa, trecand pe langa sate, cu casele lor traditionale, construite din lemn, prin paduri de mesteacan, intr-un cadru montan impresionant. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 7

IRKUTSK

Mic dejun. Trenul ajunge in Irkutsk, capitala Siberiei de Est pe vremea tarior. Pe parcursul turului de oras, veti admira, printre altele, pitorestile case de lemn siberiene si un memorial ridicat pentru Tarul Alexander al III-lea (fondatorul caii ferate Transsiberiene), ridicat in anul 2003, pe locul vechiului obelisc Trans-Sib. Dupa pranz, excursie la un muzeu in aer liber, care aduce in prim plan viata si munca in Siberia istorica. Pensiune completa / cazare in Irkutsk.

Ziua 8

LACUL BAIKAL

Mic dejun. Astazi veti avea parte de o excursie cu autocarul pana la Listvyanka, un sat siberian pe malul lacului Baikal, cel mai mare rezervor de apa dulce din lume, ce nu ingheata niciodata. Veti traversa apele lacului cu ajutorul unei ambarcatiuni, pana la Portul Baikal, unde va veti urca din nou la bordul trenului privat si timp de cateva ore, trenul va merge de-a lungul lacului Baikal, pe ruta originala a Trans Siberianului. Aflati in inima Siberiei, trenul va face un popas de cateva ore intr-o zona cu privelisti deosebite, astfel incat sa va puteti bucura pe deplin de calmul maiestuos al acestei minuni a naturii. Daca vremea permite, cina va fi servita sub forma unui picnic pe malul Lacului Baikal. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 9

ULAN UDE SI MONGOLIA 

Mic dejun. Calatoria continua de-a lungul interminabilului Lac Baikal si apoi prin splendida vale Selenga si salbatica solitudine a stepelor montane din estul Siberiei. Pe parcursul unei scurte opriri, veti face o vizita in orasul Ulan Ude, capitala Republicii Buryatia (republica membra a Federatiei Ruse), locul de unde veti incepe sa simtiti spiritul si atmosfera asiatica. Acest oras este ca o poarta de trecere intre cele doua continente. Dupa formalitatile vamale de la granita Ruso-Mongola, traseul continua spre Mongolia. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 10

ULAN BATOR

Mic dejun. Cei care se vor trezi devreme, se vor delecta cu peisajele spectaculoase din Mongolia centrala, un cadru montan ce scoate in evidenta taberele de iurte frumos colorate, locuite de calareti singuratici. Dimineata, sosire in Ulan Bator, capitala Mongoliei. Pe parcursul turului de oras veti putea admira impresionanta manastire budista Gandan, dar si deosebitul templu Choijin Lama, o adevarata bijuterie arhitecturala. Berariile sunt foarte populare in Mongolia, iar dumneavoastra o veti vizita pe cea mai buna. Seara, optional, aveti ocazia unica de a particpa la un spectacol de folclor mongolez, care include cantece interpretate de solisti vocali sau de interpreti care canta la instrumentul traditional mongolez „morin khuur” (o violina cu coada alungita, decorata cu un cap de cal, instrument identificat si inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Intangibil al Omenirii), costume populare, precum si dansuri traditionale (aprox. 14 € /pers. – se achita local). Cazare la hotel in Ulan Bator Optional, se poate organiza cazare alternativa in iurte, in frumosul cadru montan al Mongoliei, o experienta de neuitat pentru adevaratii iubitori de natura.

Ziua 11

ULAN BATOR SI ALPII MONGOLEZI

Dupa micul dejun, excursie cu autocarul in Parcul National Terelj, la est de Ulan Bator. Aici aveti ocazia sa admirati asezarile neobisnuite ale pastorilor nomazi, cu corturi traditionale, herghelii de cai, yaci salbatici. Urmeaza o demonstratie de calarie si apoi, va puteti bucura de un pranz sub forma de picnic in aceste locuri splendide. Seara, intoarcere la tren si continuarea calatoriei spre China. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 12

DESERTUL GOBI 

Mic dejun. In jurul pranzului, trenul ajunge la granita Mongolo-Chineza, unde va veti imbarca in trenul privat chinezesc, adaptat ecartamentului. Dupa o calatorie de 16 ore, veti ajunge in Beijing – capitala Chinei. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 13

BEIJING

Mic dejun. Dimineata veti ajunge in agitatia si freamatul Beijingului. Lasati in urma trenul, pentru cazare la hotel in urmatoarele nopti. Transfer la hotel si zi libera la dispozitie. Demipensiune / cazare la hotel.

Ziua 14

TEMPLUL RAIULUI SI PIATA TIANANMEN

Mic dejun. Tur de oras pe parcursul caruia veti descoperi cela mai frumoase si mai importante obiective turistice, inclusiv Templul Raiului, cu ale sale parcuri, imensa piata Tiananmen, dar si cateva din realizarile arhitecturale contemporane, precum „Cuibul de pasari” – stadionul olimpic si zgarie nori cu forme futuriste. Dupa-amiaza, vizitarea Orasului Interzis, fostul palat imperial, pentru a vizita numeroasele temple si incaperi. Demipensiune / cazare la hotel.

Ziua 15

MARELE ZID CHINEZESC

Mic dejun. Turul continua astazi cu Marele Zid Chinezesc, a opta minune a lumii, ce se intinde pe mai mult de 6000 km, de-a lungul tarii. Pe drum, vizita la o ferma de perle de cultura, dar si la spectaculoasele Morminte ale dinastiei Ming si impresionantul Drum al Spiritelor, locul unde sunt inmormantati 13 imparati ai acestei dinastii. Seara, va veti bucura de o cina de bun-ramas, unde veti gusta renumita Rata Peking. Demipensiune / cazare la hotel.

Ziua 16

LA REVEDERE BEIJING! 

Dupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zborul spre casa.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.  

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Ziua 1

MOSCOVA 

Prezentare in aeroportul Henri Coanda pentru check-in si imbarcare pe zborul spre Moscova. Sosire in Moscova si transfer la hotel. Pe durata transferului, veti avea ocazia sa descoperiti superba capitala a Rusiei, in toata splendoarea oferita de luminile feerice ce impodobesc strazile, concurand la titlul de „orasul luminilor” cu alte mari metropole ale Europei, precum Paris sau Madrid. Plimbare in Piata Rosie si apoi, scurta excursie in subteran pentru a admira deosebitele si extrem de frumoasele statii ale metroului moscovit. Cina si cazare la hotel.

Ziua 2

MOSCOVA

Mic dejun. Dimineata, vizitarea Kremlinului (cetatea Moscovei) si a impunatoarei catedrale, datand din timpul regimului tarist. Spre seara, veti fi intampinati la bordul trenului privat pentru a porni intr-o magnifica experienta interculturala, iar pe parcursul serii veti putea interactiona cu ceilalti turisti in vagonul restaurant. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 3

KAZAN

Mic dejun. Dimineata, sosire in orasul Kazan, capitala Tatarstanului, o republica membra a Federatiei Ruse, fiind al optulea cel mai mare oras al Rusiei din punct de vedere al populatiei. Vizitarea Kremlinului – cetate inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, a carei pozitionare ideala ofera o panorama excelenta asupra raului Volga. Pe parcursul vizitei, veti afla despre relatiile tulburi care au existat de-a lungul istoriei intre Tatari, Cazaci si Rusi. Seara, trenul isi va continua calatoria spre est. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 4

YEKATERINBURG

Mic dejun. In jurul pranzului, trenul va ajunge in orasul Yekaterinburg, capitala istorica a Uralilor. Orasul a ramas in istorie ca locul unde Tarul rus Nicolae al II-lea si familia sa au fost ucisi in anul 1918. Pe parcursul unui scurt tur de oras, veti putea admira Catedrala Mantuitorului pe Sangele Varsat, ridicata in anul 2003, in memoria acestui tragic incident, dar si centrul orasului, ce a fost restaurat in anul 2009, devenind foarte aragator pentru turistii dornici sa descopere o alta fata a Rusiei. Odata intorsi la bordul trenului, veti continua calatoria, trecand prin vastele stepe ale Siberiei. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 5

NOVOSIBIRSK

Mic dejun. Sosire in inima Siberiei, in orasul Novosibirsk, unde va veti bucura de ospitalitatea ruseasca, fiind intampinati in modul traditional, cu paine si sare. Pe parcursul unui scurt tur de oras, veti cunoaste cel mai sovietic dintre orasele Rusiei. Veti putea admira uriasul monument al Trans-Siberianului, dar si maretul rau Ob. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 6

TRANS-SIBERIA

Mic dejun. Trenul va traversa pe parcursul zilei peste marele fluviu Yenisei, denumit si „fluviul meridianului”, al carui curs de apa traverseaza centrul Siberiei de la sud la nord, urmand linia meridianului de 90°. Traseul continua prin Siberia, iar pe parcursul calatoriei, chefii isi vor arata maiestria in arta culinara, servind adevarate ospete demne de Tarii de odinioara. O degustare de vodka, acompaniata de gustari traditionale, va va oferi o ocazie placuta de a combina cu succes ospitalitatea locala cu placerea. Trenul va traversa stepa, trecand pe langa sate, cu casele lor traditionale, construite din lemn, prin paduri de mesteacan, intr-un cadru montan impresionant. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 7

IRKUTSK

Mic dejun. Trenul ajunge in Irkutsk, capitala Siberiei de Est pe vremea tarior. Pe parcursul turului de oras, veti admira, printre altele, pitorestile case de lemn siberiene si un memorial ridicat pentru Tarul Alexander al III-lea (fondatorul caii ferate Transsiberiene), ridicat in anul 2003, pe locul vechiului obelisc Trans-Sib. Dupa pranz, excursie la un muzeu in aer liber, care aduce in prim plan viata si munca in Siberia istorica. Pensiune completa / cazare in Irkutsk.

Ziua 8

LACUL BAIKAL

Mic dejun. Astazi veti avea parte de o excursie cu autocarul pana la Listvyanka, un sat siberian pe malul lacului Baikal, cel mai mare rezervor de apa dulce din lume, ce nu ingheata niciodata. Veti traversa apele lacului cu ajutorul unei ambarcatiuni, pana la Portul Baikal, unde va veti urca din nou la bordul trenului privat si timp de cateva ore, trenul va merge de-a lungul lacului Baikal, pe ruta originala a Trans Siberianului. Aflati in inima Siberiei, trenul va face un popas de cateva ore intr-o zona cu privelisti deosebite, astfel incat sa va puteti bucura pe deplin de calmul maiestuos al acestei minuni a naturii. Daca vremea permite, cina va fi servita sub forma unui picnic pe malul Lacului Baikal. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 9

ULAN UDE SI MONGOLIA 

Mic dejun. Calatoria continua de-a lungul interminabilului Lac Baikal si apoi prin splendida vale Selenga si salbatica solitudine a stepelor montane din estul Siberiei. Pe parcursul unei scurte opriri, veti face o vizita in orasul Ulan Ude, capitala Republicii Buryatia (republica membra a Federatiei Ruse), locul de unde veti incepe sa simtiti spiritul si atmosfera asiatica. Acest oras este ca o poarta de trecere intre cele doua continente. Dupa formalitatile vamale de la granita Ruso-Mongola, traseul continua spre Mongolia. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 10

ULAN BATOR

Mic dejun. Cei care se vor trezi devreme, se vor delecta cu peisajele spectaculoase din Mongolia centrala, un cadru montan ce scoate in evidenta taberele de iurte frumos colorate, locuite de calareti singuratici. Dimineata, sosire in Ulan Bator, capitala Mongoliei. Pe parcursul turului de oras veti putea admira impresionanta manastire budista Gandan, dar si deosebitul templu Choijin Lama, o adevarata bijuterie arhitecturala. Berariile sunt foarte populare in Mongolia, iar dumneavoastra o veti vizita pe cea mai buna. Seara, optional, aveti ocazia unica de a particpa la un spectacol de folclor mongolez, care include cantece interpretate de solisti vocali sau de interpreti care canta la instrumentul traditional mongolez „morin khuur” (o violina cu coada alungita, decorata cu un cap de cal, instrument identificat si inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Intangibil al Omenirii), costume populare, precum si dansuri traditionale (aprox. 14 € /pers. – se achita local). Cazare la hotel in Ulan Bator Optional, se poate organiza cazare alternativa in iurte, in frumosul cadru montan al Mongoliei, o experienta de neuitat pentru adevaratii iubitori de natura.

Ziua 11

ULAN BATOR SI ALPII MONGOLEZI

Dupa micul dejun, excursie cu autocarul in Parcul National Terelj, la est de Ulan Bator. Aici aveti ocazia sa admirati asezarile neobisnuite ale pastorilor nomazi, cu corturi traditionale, herghelii de cai, yaci salbatici. Urmeaza o demonstratie de calarie si apoi, va puteti bucura de un pranz sub forma de picnic in aceste locuri splendide. Seara, intoarcere la tren si continuarea calatoriei spre China. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 12

DESERTUL GOBI 

Mic dejun. In jurul pranzului, trenul ajunge la granita Mongolo-Chineza, unde va veti imbarca in trenul privat chinezesc, adaptat ecartamentului. Dupa o calatorie de 16 ore, veti ajunge in Beijing – capitala Chinei. Pensiune completa / cazare in tren.

Ziua 13

BEIJING

Mic dejun. Dimineata veti ajunge in agitatia si freamatul Beijingului. Lasati in urma trenul, pentru cazare la hotel in urmatoarele nopti. Transfer la hotel si zi libera la dispozitie. Demipensiune / cazare la hotel.

Ziua 14

TEMPLUL RAIULUI SI PIATA TIANANMEN

Mic dejun. Tur de oras pe parcursul caruia veti descoperi cela mai frumoase si mai importante obiective turistice, inclusiv Templul Raiului, cu ale sale parcuri, imensa piata Tiananmen, dar si cateva din realizarile arhitecturale contemporane, precum „Cuibul de pasari” – stadionul olimpic si zgarie nori cu forme futuriste. Dupa-amiaza, vizitarea Orasului Interzis, fostul palat imperial, pentru a vizita numeroasele temple si incaperi. Demipensiune / cazare la hotel.

Ziua 15

MARELE ZID CHINEZESC

Mic dejun. Turul continua astazi cu Marele Zid Chinezesc, a opta minune a lumii, ce se intinde pe mai mult de 6000 km, de-a lungul tarii. Pe drum, vizita la o ferma de perle de cultura, dar si la spectaculoasele Morminte ale dinastiei Ming si impresionantul Drum al Spiritelor, locul unde sunt inmormantati 13 imparati ai acestei dinastii. Seara, va veti bucura de o cina de bun-ramas, unde veti gusta renumita Rata Peking. Demipensiune / cazare la hotel.

Ziua 16

LA REVEDERE BEIJING! 

Dupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zborul spre casa.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.  

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.