Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CROAZIERA IN INSULELE CANARE Casablanca – Las Palmas – Tenerife – Madeira Malaga & Alicante


Descriere

Destinatie: Spania

Durata: 12 nopti

● inclusiv turul orasului Barcelona, Girona, Figueras & Empuriabrava - „Venetia Spaniei” ● 10 nopti cu pensiune completa la bordul vasului Norwegian Spirit BONUS: asigurare medicala si storno!

Destinatie: Spania

Durata: 12 nopti

● inclusiv turul orasului Barcelona, Girona, Figueras & Empuriabrava - „Venetia Spaniei” ● 10 nopti cu pensiune completa la bordul vasului Norwegian Spirit BONUS: asigurare medicala si storno!

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI – BARCELONA 

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda pentru check-in si imbarcare pe zborul cu destinatia Barcelona. Sosire in Barcelona, transfer la hotel si timp liber la dispozitie. Cazare la hotel in Barcelona

Ziua 2

BARCELONA

Mic dejun. Pana la ora imbarcarii pe vasul de croaziera, vom avea ocazia sa descoperim minunatul oras asupra caruia arhitectul Antonio Gaudi si-a lasat amprenta in stilul sau original si plin de grandoare. Barcelona este un oras splendid, cald, cu bulevarde largi, strazi simetrice, vegetatie abundenta, dar mai presus de toate, cu monumente arhitectonice de importanta mondiala. Vom face un tur de oras de jumatate de zi in care vom admira Sagrada Familia, La Pedrera, Casa Batllo, Cartierul Gotic, Piata Catalunia, si apoi, coborand pe celebrul bulevard Las Ramblas, vom ajunge in zona Port Vell (portul vechi), unde se afla Acvariul, mallul Maremagnum, Muzeul de Istorie a Cataluniei, Monumentul lui Columb. Tot in Barcelona se poate admira, daca timpul permite, Dealul Montjuic cu Fantana Magica si palatul National. Dupa-amiaza, transfer in port pentru check-in si imbarcare la bordul vasului Norwegian Spirit, urmand ca la ora 18:00 vasul sa paraseasca portul. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 3

PE MARE 

Ne vom bucura de o zi relaxanta pe mare, pentru a explora vasul si pentru a participa la diversele activitati ce au loc la bord. Pensiune completa.

Ziua 4

CASABLANCA

Mic dejun. Sosire in Casablanca cel mai mare oras si port al Marocului, care este totodata printre cele mai mari centre comerciale ale Africii. Aici veti avea prilejul de a face un tur de oras complet cu principalele atractii turistice: Piata Centrala, Cartierul Habous, Palatul Regal, Piata Mohamed V, zona rezidentiala Anfa, Moscheea Hassan al II-lea ( a doua ca marime din lume si singura moschee din Maroc care poate fi vizitata de ne-musulmani). Vasul paraseste portul la ora 18.00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 5

PE MARE Timp liber pentru relaxare si activitati la bordul vasului. Pensiune completa.

Ziua 6

LAS PALMAS, GRAN CANARIA

Mic dejun. Sosire in Las Palmas in jurul orei 08:00. Este a treia insula ca marime (1532 kmp), cu o populatie de aproximativ 760.000 de locuitori, iar capitala sa, Las Palmas de Gran Canaria, acopera varful nordic. Las Palmas este in acelasi timp si aristocratica dar si ponosita, avand o larga deschidere la mare, fiind cel mai mare port din Europa ca suprafata, iar pe vremuri a fost o escala importanta in lungul drum spre America de Sud. In plus, Las Palmas are in centru cea mai buna plaja a vreunui oras din oricare alt colt al lumii. Aici vom face, optional, turul orasului, vizitand Catedrala gotica Santa Ana cu Museo de Arte Sacro, Casa de Colon, resedinta guvernatorilor insulei, care gazduieste astazi un muzeu dedicat explorarilor lui Columb. Spre sud se afla vechiul oras Telde, cu cea mai veche biserica din insula: San Juan Bautista, iar in interiorul insulei, se afla Pico de las Nieves, un munte vulcanic de cca. 1950 m. inaltime. La sud insula se mandreste cu principalele plaje turistice: Playa del Ingles si Maspalomas. Vasul paraseste portul la ora 18.00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 7

TENERIFE, INSULELE CANARE

Mic dejun. Sosim in Tenerife in jurul orei 08:00, unde debarcam pentru a face turul insulei. Tenerife face parte din acest arhipelag izolat si este una dintre cele 7 insule principale. Tenerife, ca si celelalte, este o insula vulcanica, dominata de masivul Teide (3720 m), cel mai inalt munte din Spania. Vom face turul insulei, optional, prilej de a cunoaste aceste minunate meleaguri canare. Vasul paraseste portul la ora 16:00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 8

FUNCHAL (MADEIRA), PORTUGALIA

Mic dejun. Vasul acosteaza in Funchal la ora 08:00. Vom putea participa la o minunata excursie optionala, in care vom face un tur de oras in Funchal, capitala insulei Madeira. Vom vizita piata locala traditionala, gradinile publice si biserica unde se afla mormantul ultimului imparat austro-ungar. Vom vizita si Gradina Botanica fondata in 1960, iar inainte de a ne intoarce la vas, vom avea parte de o degustare de vinuri. Vasul paraseste portul la ora 16:00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 9

PE MARE 

Timp liber pentru a ne bucura in continuare de spectacolele organizate pe vas, dar si pentru plaja si relaxare la bordul vasului. Pensiune completa.

Ziua 10

MALAGA, SPANIA

Mic dejun. Vasul acosteaza in jurul orei 07:00 in portul din Malaga, capitala Provinciei Malaga, fiind principalul oras de pe Costa del Sol, o frumoasa zona costiera a Spaniei, renumita pentru plajele intinse si cu nisip fin. Tot de aici puteti incepe vizitarea uneia dintre cele mai spectaculoase si interesante zone ale Spaniei - Andaluzia. Vasul paraseste portul la ora 17:00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 11

ALICANTE, SPANIA 

Mic dejun. Vasul ajunge si in ultima sa destinatie, orasul-port Alicante din provincia cu acelasi nume, in regiunea Valencia, fiind unul dintre cele mai frumoase orase de pe coasta Spaniei si principala statiune de pe Costa Blanca, dar si principalul centru comercial si de pescuit din regiunea Valencia. Vasul paraseste portul la ora 15.00. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 12

PE MARE 

Timp liber pentru activitati la bordul vasului. Pensiune completa.

Ziua 13

BARCELONA – EMPURIABRAVA 

Dupa micul dejun servit la bordul vasului urmat de formalitatile de debarcare. Parasim portul Barcelonei, indreptandu-ne spre spectaculoasa provincie Girona unde vom vizita Empuriabrava, o mica comunitate situata in Golful Trandafirilor, fiind cea mai mare zona rezidentiala de docuri din Europa, cu ~ 24 km de cai navigabile, pe circa 40 de km de canale, denumita de multi „Venetia Spaniei”. Transfer la aeroport si zbor spre tara, ora 21:35. Sosire in Bucuresti ora 01:50 (a doua zi).

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim de 15 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Ziua 1

BUCURESTI – BARCELONA 

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda pentru check-in si imbarcare pe zborul cu destinatia Barcelona. Sosire in Barcelona, transfer la hotel si timp liber la dispozitie. Cazare la hotel in Barcelona

Ziua 2

BARCELONA

Mic dejun. Pana la ora imbarcarii pe vasul de croaziera, vom avea ocazia sa descoperim minunatul oras asupra caruia arhitectul Antonio Gaudi si-a lasat amprenta in stilul sau original si plin de grandoare. Barcelona este un oras splendid, cald, cu bulevarde largi, strazi simetrice, vegetatie abundenta, dar mai presus de toate, cu monumente arhitectonice de importanta mondiala. Vom face un tur de oras de jumatate de zi in care vom admira Sagrada Familia, La Pedrera, Casa Batllo, Cartierul Gotic, Piata Catalunia, si apoi, coborand pe celebrul bulevard Las Ramblas, vom ajunge in zona Port Vell (portul vechi), unde se afla Acvariul, mallul Maremagnum, Muzeul de Istorie a Cataluniei, Monumentul lui Columb. Tot in Barcelona se poate admira, daca timpul permite, Dealul Montjuic cu Fantana Magica si palatul National. Dupa-amiaza, transfer in port pentru check-in si imbarcare la bordul vasului Norwegian Spirit, urmand ca la ora 18:00 vasul sa paraseasca portul. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 3

PE MARE 

Ne vom bucura de o zi relaxanta pe mare, pentru a explora vasul si pentru a participa la diversele activitati ce au loc la bord. Pensiune completa.

Ziua 4

CASABLANCA

Mic dejun. Sosire in Casablanca cel mai mare oras si port al Marocului, care este totodata printre cele mai mari centre comerciale ale Africii. Aici veti avea prilejul de a face un tur de oras complet cu principalele atractii turistice: Piata Centrala, Cartierul Habous, Palatul Regal, Piata Mohamed V, zona rezidentiala Anfa, Moscheea Hassan al II-lea ( a doua ca marime din lume si singura moschee din Maroc care poate fi vizitata de ne-musulmani). Vasul paraseste portul la ora 18.00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 5

PE MARE Timp liber pentru relaxare si activitati la bordul vasului. Pensiune completa.

Ziua 6

LAS PALMAS, GRAN CANARIA

Mic dejun. Sosire in Las Palmas in jurul orei 08:00. Este a treia insula ca marime (1532 kmp), cu o populatie de aproximativ 760.000 de locuitori, iar capitala sa, Las Palmas de Gran Canaria, acopera varful nordic. Las Palmas este in acelasi timp si aristocratica dar si ponosita, avand o larga deschidere la mare, fiind cel mai mare port din Europa ca suprafata, iar pe vremuri a fost o escala importanta in lungul drum spre America de Sud. In plus, Las Palmas are in centru cea mai buna plaja a vreunui oras din oricare alt colt al lumii. Aici vom face, optional, turul orasului, vizitand Catedrala gotica Santa Ana cu Museo de Arte Sacro, Casa de Colon, resedinta guvernatorilor insulei, care gazduieste astazi un muzeu dedicat explorarilor lui Columb. Spre sud se afla vechiul oras Telde, cu cea mai veche biserica din insula: San Juan Bautista, iar in interiorul insulei, se afla Pico de las Nieves, un munte vulcanic de cca. 1950 m. inaltime. La sud insula se mandreste cu principalele plaje turistice: Playa del Ingles si Maspalomas. Vasul paraseste portul la ora 18.00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 7

TENERIFE, INSULELE CANARE

Mic dejun. Sosim in Tenerife in jurul orei 08:00, unde debarcam pentru a face turul insulei. Tenerife face parte din acest arhipelag izolat si este una dintre cele 7 insule principale. Tenerife, ca si celelalte, este o insula vulcanica, dominata de masivul Teide (3720 m), cel mai inalt munte din Spania. Vom face turul insulei, optional, prilej de a cunoaste aceste minunate meleaguri canare. Vasul paraseste portul la ora 16:00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 8

FUNCHAL (MADEIRA), PORTUGALIA

Mic dejun. Vasul acosteaza in Funchal la ora 08:00. Vom putea participa la o minunata excursie optionala, in care vom face un tur de oras in Funchal, capitala insulei Madeira. Vom vizita piata locala traditionala, gradinile publice si biserica unde se afla mormantul ultimului imparat austro-ungar. Vom vizita si Gradina Botanica fondata in 1960, iar inainte de a ne intoarce la vas, vom avea parte de o degustare de vinuri. Vasul paraseste portul la ora 16:00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 9

PE MARE 

Timp liber pentru a ne bucura in continuare de spectacolele organizate pe vas, dar si pentru plaja si relaxare la bordul vasului. Pensiune completa.

Ziua 10

MALAGA, SPANIA

Mic dejun. Vasul acosteaza in jurul orei 07:00 in portul din Malaga, capitala Provinciei Malaga, fiind principalul oras de pe Costa del Sol, o frumoasa zona costiera a Spaniei, renumita pentru plajele intinse si cu nisip fin. Tot de aici puteti incepe vizitarea uneia dintre cele mai spectaculoase si interesante zone ale Spaniei - Andaluzia. Vasul paraseste portul la ora 17:00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 11

ALICANTE, SPANIA 

Mic dejun. Vasul ajunge si in ultima sa destinatie, orasul-port Alicante din provincia cu acelasi nume, in regiunea Valencia, fiind unul dintre cele mai frumoase orase de pe coasta Spaniei si principala statiune de pe Costa Blanca, dar si principalul centru comercial si de pescuit din regiunea Valencia. Vasul paraseste portul la ora 15.00. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 12

PE MARE 

Timp liber pentru activitati la bordul vasului. Pensiune completa.

Ziua 13

BARCELONA – EMPURIABRAVA 

Dupa micul dejun servit la bordul vasului urmat de formalitatile de debarcare. Parasim portul Barcelonei, indreptandu-ne spre spectaculoasa provincie Girona unde vom vizita Empuriabrava, o mica comunitate situata in Golful Trandafirilor, fiind cea mai mare zona rezidentiala de docuri din Europa, cu ~ 24 km de cai navigabile, pe circa 40 de km de canale, denumita de multi „Venetia Spaniei”. Transfer la aeroport si zbor spre tara, ora 21:35. Sosire in Bucuresti ora 01:50 (a doua zi).

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim de 15 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.