Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

India – Sri Lanka – Nepal & Tibet De la Oceanul Indian la Piscurile Himalayei


Descriere

Destinatie: Sri Lanka

Durata: 18 nopti

● hoteluri 4* ● inclusiv Dambulla ( cele mai frumoase temple rupestre din lume ); ● Pesterile Ajanta si Elora (cele mai importante monumente istorice ale Indiei), Khajuraho ( cele mai frumoase temple din India ), Varanasi ( Orasul Sfant ), Lhasa (cel mai inalt oras din lume !); ● BONUS: asigurare medicala si storno.

Destinatie: Sri Lanka

Durata: 18 nopti

● hoteluri 4* ● inclusiv Dambulla ( cele mai frumoase temple rupestre din lume ); ● Pesterile Ajanta si Elora (cele mai importante monumente istorice ale Indiei), Khajuraho ( cele mai frumoase temple din India ), Varanasi ( Orasul Sfant ), Lhasa (cel mai inalt oras din lume !); ● BONUS: asigurare medicala si storno.

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI – DOHA 

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Colombo ora 12:30. Scurta escala in Doha si imbarcare pentru zborul spre Sri Lanka. Cina in avion.

Ziua 2

COLOMBO - DAMBULLA

Sosire dupa miezul noptii in Colombo. Dupa formalitatile vamale, transfer la hotel pentru odihna. Dupa micul dejun, vom face un tur de oras vizitand Ceasul-Turn, vechi de 100 de ani, Piata Independentei, Teatrul Nelum Pokuna cu o arhitectura moderna reprezenand o floare de lotus si Bazarul Pettah. Plecare spre Dambulla, cina si cazare.

Ziua 3

DAMBULLA - POLONNARUWA 

Mic dejun. Dambulla este locul cel mai de seama al Sri Lankai, intrat in patrimoniul mondial UNESCO, unde se intalnesc cele mai frumoase temple rupestre din lume. Vom vizita Templul de Aur, datand din secolul 3 i.Hr. din vremea Regelui Valagambahu, cel care a trasformat acest conglomerat de pesteri intr-un templu. Dintre cele 80 de pesteri aflate aici, doar 5 pot fi vizitate, fiecare avand o statuie reprezentandu-l pe Buddha. Templul adaposteste 153 de statui si picturi murale care acopera tavanele si peretii pesterilor. Continuam apoi spre Polonnaruwa, unde vom vizita orasul care a fost candva a doua capitala medievala a tarii dupa Anuradhapura, considerata a fi cea mai importanta creatie urbana datorita atat dimensiunilor sale, cat si armoniei dintre constructii si natura, un oras-gradina, inclus in patrimoniul UNESCO. Intoarcere in Dambulla si cazare.

Ziua 4

DAMBULLA – SIGIRIYA – PINNAWELA - KANDY

Mic dejun. Plecare spre Sigiriya, simbol al tarii: “Fortareata Cerului” sau “Stanca Leului”, inclus pe lista UNESCO in 1982. Sigiriya a fost capitala Sri Lankai pentru o scurta perioada in timpul domniei regelui Kasyapa (477 – 495). Palatul regal a fost construit pe stanca de aproximativ 180 m inaltime, drumul de acces trecand printr-o poarta de forma unui leu, iar peretele de vest al stancii a fost decorat cu fresce multicolore, reprezentand femei despre care se credea ca faceau parte din haremul regal. Plecam spre Kandy cu un popas en route, la adapostul pentru elefanti Pinnawela. Acest adapost functioneaza in prezent atat ca orfelinat dar si ca baza de reproductie, aici aflandu-se cea mai mare turma de elefanti din lume in semi-captivitate. Orfelinatul a fost infiintat in 1975 pentru a gazdui elefanteii abandonati, raniti, sau pe cei ai caror parinti au murit. Sosire in Kandy, cina si cazare.

Ziua 5

KANDY

Mic dejun. Azi vom vizita orasul Kandy: Piata centrala, Centrul artizanal, Gradinile Botanice Regale ( peste 5000 de specii de arbori, multi dintre ei specii endemice ), Muzeul de Pietre Pretioase. Dupa-amiaza continuam cu vizitarea celui mai important loc de pelerinaj din Sri Lanka: „Templul Dintelui Sfant” construit in secolul XVII cu scopul de a pastra unul dintre dintii lui Buddha. Conform legendei, dintele i-ar fi fost luat lui Buddha in timpul funeraliilor. Datorita acestei pretioase relicve, templul este un adevarat loc de pelerinaj pentru budistii sositi din toate colturile lumii, iar altarul este de departe cel mai impresionant, fiind decorat cu flori de lotus si frangipani. Seara va propunem o cina traditionala cu spectacol (optional). Cazare Kandy.

Ziua 6

KANDY – COLOMBO – BOMBAY (MUMBAI) 

Mic dejun. Plecare spre Colombo cu oprire en route la Gradinile de Mirodenii, prilej de a invata cate ceva despre aceasta industrie pentru care Sri Lanka este cea mai faimoasa in lume. Pranz la un restaurant local. Contonuam traseul pana in Colombo unde vom fi transferati la aeroport pentru zborul spre urmatoarea etapa a calatoriei noastre, India. Dupa traditionalul „Swagat” (Urarea de bun venit) si indeplinirea formalitatilor vamale, transfer la hotel in Mumbai pentru cazare.

Ziua 7

BOMBAY (MUMBAI) 

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime orasului Bombay, redenumit de curand Mumbai, considerat a fi casa celor bogati si faimosi, acesta este de mult timp Hollywood-ul Indiei (Bollywood). Vom vizita Bombay incepand cu Poarta Indiei, City Museum, Turnul Rajabai, Templul Jain, Gradinile Hanging, Parcul Kamala Nehru, Templul Bubulnath. Cazare si cina Bombay.

Ziua 8

BOMBAY – AURANGABAD & PESTERILE AJANTA

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Aurangabad. Situat la 370 km de Bombay, orasul are o puternica aroma musulmana si este cunoscut pentru faimoasele pesteri budiste din zona. La 100 km nord-est de Aurangabad se afla pesterile Ajanta, printre cele ma importante monumente istorice din India. PesteriLe Ajanta nu contin doar sculpturi ci si fresce remarcabil de bine pastrate. Ele sunt izolate si au fost descoperite din intamplare numai in secolul al XIX-lea ceea ce explica de ce monumentele au scapat neatinse de armatele invadatoare. Frescele si sculpturile pe care le vom intalni aici, sunt din acea perioada impetuoasa in care budismul a dobandit o parte din senzualitatea hinduismului iar persoanele obisnuite cu ideea ca religia este in esenta o negare a simturilor vor fi surprinse de voluptatea imaginilor. Intoarcere in Aurangabad pentru cazare.

Ziua 9

AURANGABAD & PESTERILE ELORA 

Mic dejun. Azi vom face o ala excursie la numai 25 km nord-vest de Aurangabad pentru a vizita Templele din piatra de la Ellora. Aici se afla 34 de temple taiate in piatra, reprezentand credinta budista (pesterile 1-12), brahmanica hindusa (pesterile 14 -16), si jainista (pesterile 30, 32). Termenul de “temple-pestera” nu poate reda insa maretia capodoperei din Ellora. Aceste esteri au fost facute din stanca in urma cu 10 secole. Fapta ar putea fi comparata cu sculptarea unei intregi catedrale in stanca masiva. Piesa centrala din Ellora o reprezinta templul Kailash. Arhitectii sai nu erau modesti in legatura cu ambitiile lor, Kailash fiind la urma urmei, muntele mitic in care salasluiesc zeii, galeriile sale adapostind diverse scene din miturile despre Siva. Intoarcere in Aurangabad pentru transferul la aeroport si zbor spre Delhi. Sosire si cazare Delhi.

Ziua 10

DELHI – O MIE DE ANI DE ISTORIE

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime vizitarii orasului Delhi. Aceasta capitala fortificata cu 14 porti, includea cea mai mare parte din Old Delhi. Vom vizita Jama Masjid (Moscheea de Vineri) apoi vom lua ricsa pana la bazarurile din Chandni Chowk, continuand pana la Lal Qila (Fortul Rosu) de unde era condus imperiul lui Shah Jahanabad. Continuam apoi cu New Delhi unde vo vizita memorialul Gandhi (Parintele Natiunii) la Raj Ghat (locul de incinerare al lui Mahatma Ghandhi), Poarta Indiei (memorial ridicat in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial), Palatul Prezidential si incheiem cu Minaretul Qutub (cel mai inalt din intreaga Indie). Cazare Delhi.

Ziua 11

JAIPUR – ORASUL ROZ AL DESERTULUI

Dupa micul dejun plecam spre Jaipur cu autocarul. Incepem explorarea orasului, construit cu strazi drepte si intersectii perpendiculare. Vizitam maietuosul fort Amber, fosta capitala regala, unde ajungem calarind pe spatele unui elefant pana in varful dealului impadurit. Apoi continuam cu Hawa Mahal, sau Palatului Vanturilor (a carui fatada are 953 ferestre, prin care doamnele curtii puteau sa observe agitatia orasului, fara a fi vazute), palatul Maharajahului in fata unei panorame montane impresionante, Observatorul astronomic Jantar Mantar (datand din sec 18) iar daca timpul permite, vizitam si Templul Birla. Cazare Jaipur.

Ziua 12

FATEHPUR SIKRI – AGRA  

Mic dejun. Plecare spre Agra cu un scurt popas en route la Fatehpur Sikri, situata la 35 km de Agra, o capodopera din marmura cu palatele si curtile sale, fosta capitala a imparatului moghul Akbar, abandonata in sec 16. Continuam apoi spre Agra unde vom vizita fortul Agra si templele Mathura (templul lui Shri Krishna Janmabhuni) si Vrindavan (Templul Bankey Bihari si Iskon), legate de nasterea si copilaria lui Krishna. Dupa-amiaza vizitam Taj Mahal, eternul monument al dragostei, construit de imparatul Shahjahan, in cinstea iubitei sale sotii, Mumtaz Mahal. Seara, optional, participare la spectacolul magicianului. Cazare si cina Agra.

Ziua 13

AGRA – JHANSI – KHAJURAHO 

Mic dejun matinal, apoi plecam spre gara, de unde luam trenul spre Jhansi. Ne indreptam cu autocarul spre Orchha, oras cu atmosfera medievala, situat pe malurile raului Betwa. Vizitam palatele si templele din sec 16 construite de conducatorii Bundela: fortul Orchha, Jahangir Mahal, Raj Mahal, Templul Ram Raja. Continuam traseul spre Khajuraho, orasul cu cel mai amplu grup de temple hinduse ( patrimoniu UNESCO ), considerat ca ‘una din cele 7 minuni ale Indiei’. Cazare si cina Khajuraho.

Ziua 14

KHAJURAHO – VARANASI Mic dejun. Dimineata vizitam templele Khajuraho, construite intre anii 950 si 1050 de catre maretii regi ai dinastiei Chandela, faimoase pentru sculpturile lor murale reprezentand scene erotice din Kamasutra. La pranz transfer la aeroport, pentru zbor la Varanasi, cel mai vechi si mai sfant oras hindus, cunoscut pentru ritualurile si traditiile sale ancenstrale. Sosire si tur de oras, admirand vechile universitati si vizitand minunatele temple ( Tulsi Manas, Alamgir, Bharat Mata ). Cazare si cina Varanasi.

Ziua 15

VARANASI – KATHMANDU

Dimineata devreme, inainte de micul dejun, vom putea lua parte la un spectacol fascinant si dramatic, intr-o plimbare cu barca pe fluviul Gange, pentru a admira miracolul rasaritului, in timp ce clopotele templelor si murmurul rugaciunii de dimineata isi impletesc tonalitatile. Varanasi atrage milioane de pelerini hindusi in fiecare an, care vin sa-si purifice sufletul in apele sfinte ale Gangelui, oferind ofrande zeilor. Vom asista la ceremonia sacra a imbaierii de la ghat-uri, dupa care intoarcere la hotel. Dupa micul dejun timp liber pana la transferul la aeroport. Zbor spre Kathmandu, capitala Nepalului, situata pe versantii sudici ai muntilor Himalaya. Zborul in sine este spectaculos, putand fi vazute piscurile inzapezite ale celor mai inalti munti din lume. La sosire, se viziteaza Templul Pashupatinath (cel mai sacru templu Hindu dedicat lui zeului Shival ) si Stupa Boudhnath (printre cele mai mari din lume, veche de 2500 ani, templu aflat in reconstructie dupa cutremurul din 2015). Avem prilejul sa ne bucuram de viata de noapte a acestui oras, cu numeroasele sale cazinouri de lux. Cazare si cina Kathmandu.

Ziua 16

KATHMANDU – LHASA 

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor transhimalayan spre Lhasa, orasul sacru si deopotriva cel mai inalt oras din lume (3658 m). Supranumit si 'Acoperisul Lumii', orasul Lhasa a stat complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. Transfer la hotel, dejun la restaurant si timp liber pentru aclimatizare. Dupa-amiaza vom face un tur panoramic cu autocarul. Cazare Lhasa.

Ziua 17

LHASA – ‘ACOPERISUL LUMII’ 

Mic dejun. Vizitarea Palatului Potala, intins pe o suprafata de 90 mii de metri patrati si inalt de 117 m, cu peste 10 mii de incaperi , fost centru religios si politic al Tibetului si resedinta de iarna a numerosi Dalai Lama. Dejun la restaurant, dupa care vizita la Templul Jokhang, cu o istorie de peste 1300 de ani, centrul spiritual si loc de pelerinaj al budhistilor. Cazare.

Ziua 18

LHASA - KATHMANDU  

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in Kathmandu. Vom vizita orasul intr-un tur panoramic, oprindu-ne sa admiram Stupa Swambhunath (asezata pe locul de unde se spune ca a fost creat Kathmandu din lacul primordial), Hanumandhoka, Templul Taleju, Dupa-amiaza, optional, excursie in ‘orasul cultural al Nepal-ului’, Bhaktapur, care ofera panorame spectaculoase ale peisajului, cu muntele Everest dominand valea. Cazare si cina Kathmandu.

Ziua 19

KATHMANDU 

Transfer matinal la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara via Doha. Sosire in Bucuresti ora 20:10.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Ziua 1

BUCURESTI – DOHA 

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Colombo ora 12:30. Scurta escala in Doha si imbarcare pentru zborul spre Sri Lanka. Cina in avion.

Ziua 2

COLOMBO - DAMBULLA

Sosire dupa miezul noptii in Colombo. Dupa formalitatile vamale, transfer la hotel pentru odihna. Dupa micul dejun, vom face un tur de oras vizitand Ceasul-Turn, vechi de 100 de ani, Piata Independentei, Teatrul Nelum Pokuna cu o arhitectura moderna reprezenand o floare de lotus si Bazarul Pettah. Plecare spre Dambulla, cina si cazare.

Ziua 3

DAMBULLA - POLONNARUWA 

Mic dejun. Dambulla este locul cel mai de seama al Sri Lankai, intrat in patrimoniul mondial UNESCO, unde se intalnesc cele mai frumoase temple rupestre din lume. Vom vizita Templul de Aur, datand din secolul 3 i.Hr. din vremea Regelui Valagambahu, cel care a trasformat acest conglomerat de pesteri intr-un templu. Dintre cele 80 de pesteri aflate aici, doar 5 pot fi vizitate, fiecare avand o statuie reprezentandu-l pe Buddha. Templul adaposteste 153 de statui si picturi murale care acopera tavanele si peretii pesterilor. Continuam apoi spre Polonnaruwa, unde vom vizita orasul care a fost candva a doua capitala medievala a tarii dupa Anuradhapura, considerata a fi cea mai importanta creatie urbana datorita atat dimensiunilor sale, cat si armoniei dintre constructii si natura, un oras-gradina, inclus in patrimoniul UNESCO. Intoarcere in Dambulla si cazare.

Ziua 4

DAMBULLA – SIGIRIYA – PINNAWELA - KANDY

Mic dejun. Plecare spre Sigiriya, simbol al tarii: “Fortareata Cerului” sau “Stanca Leului”, inclus pe lista UNESCO in 1982. Sigiriya a fost capitala Sri Lankai pentru o scurta perioada in timpul domniei regelui Kasyapa (477 – 495). Palatul regal a fost construit pe stanca de aproximativ 180 m inaltime, drumul de acces trecand printr-o poarta de forma unui leu, iar peretele de vest al stancii a fost decorat cu fresce multicolore, reprezentand femei despre care se credea ca faceau parte din haremul regal. Plecam spre Kandy cu un popas en route, la adapostul pentru elefanti Pinnawela. Acest adapost functioneaza in prezent atat ca orfelinat dar si ca baza de reproductie, aici aflandu-se cea mai mare turma de elefanti din lume in semi-captivitate. Orfelinatul a fost infiintat in 1975 pentru a gazdui elefanteii abandonati, raniti, sau pe cei ai caror parinti au murit. Sosire in Kandy, cina si cazare.

Ziua 5

KANDY

Mic dejun. Azi vom vizita orasul Kandy: Piata centrala, Centrul artizanal, Gradinile Botanice Regale ( peste 5000 de specii de arbori, multi dintre ei specii endemice ), Muzeul de Pietre Pretioase. Dupa-amiaza continuam cu vizitarea celui mai important loc de pelerinaj din Sri Lanka: „Templul Dintelui Sfant” construit in secolul XVII cu scopul de a pastra unul dintre dintii lui Buddha. Conform legendei, dintele i-ar fi fost luat lui Buddha in timpul funeraliilor. Datorita acestei pretioase relicve, templul este un adevarat loc de pelerinaj pentru budistii sositi din toate colturile lumii, iar altarul este de departe cel mai impresionant, fiind decorat cu flori de lotus si frangipani. Seara va propunem o cina traditionala cu spectacol (optional). Cazare Kandy.

Ziua 6

KANDY – COLOMBO – BOMBAY (MUMBAI) 

Mic dejun. Plecare spre Colombo cu oprire en route la Gradinile de Mirodenii, prilej de a invata cate ceva despre aceasta industrie pentru care Sri Lanka este cea mai faimoasa in lume. Pranz la un restaurant local. Contonuam traseul pana in Colombo unde vom fi transferati la aeroport pentru zborul spre urmatoarea etapa a calatoriei noastre, India. Dupa traditionalul „Swagat” (Urarea de bun venit) si indeplinirea formalitatilor vamale, transfer la hotel in Mumbai pentru cazare.

Ziua 7

BOMBAY (MUMBAI) 

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime orasului Bombay, redenumit de curand Mumbai, considerat a fi casa celor bogati si faimosi, acesta este de mult timp Hollywood-ul Indiei (Bollywood). Vom vizita Bombay incepand cu Poarta Indiei, City Museum, Turnul Rajabai, Templul Jain, Gradinile Hanging, Parcul Kamala Nehru, Templul Bubulnath. Cazare si cina Bombay.

Ziua 8

BOMBAY – AURANGABAD & PESTERILE AJANTA

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Aurangabad. Situat la 370 km de Bombay, orasul are o puternica aroma musulmana si este cunoscut pentru faimoasele pesteri budiste din zona. La 100 km nord-est de Aurangabad se afla pesterile Ajanta, printre cele ma importante monumente istorice din India. PesteriLe Ajanta nu contin doar sculpturi ci si fresce remarcabil de bine pastrate. Ele sunt izolate si au fost descoperite din intamplare numai in secolul al XIX-lea ceea ce explica de ce monumentele au scapat neatinse de armatele invadatoare. Frescele si sculpturile pe care le vom intalni aici, sunt din acea perioada impetuoasa in care budismul a dobandit o parte din senzualitatea hinduismului iar persoanele obisnuite cu ideea ca religia este in esenta o negare a simturilor vor fi surprinse de voluptatea imaginilor. Intoarcere in Aurangabad pentru cazare.

Ziua 9

AURANGABAD & PESTERILE ELORA 

Mic dejun. Azi vom face o ala excursie la numai 25 km nord-vest de Aurangabad pentru a vizita Templele din piatra de la Ellora. Aici se afla 34 de temple taiate in piatra, reprezentand credinta budista (pesterile 1-12), brahmanica hindusa (pesterile 14 -16), si jainista (pesterile 30, 32). Termenul de “temple-pestera” nu poate reda insa maretia capodoperei din Ellora. Aceste esteri au fost facute din stanca in urma cu 10 secole. Fapta ar putea fi comparata cu sculptarea unei intregi catedrale in stanca masiva. Piesa centrala din Ellora o reprezinta templul Kailash. Arhitectii sai nu erau modesti in legatura cu ambitiile lor, Kailash fiind la urma urmei, muntele mitic in care salasluiesc zeii, galeriile sale adapostind diverse scene din miturile despre Siva. Intoarcere in Aurangabad pentru transferul la aeroport si zbor spre Delhi. Sosire si cazare Delhi.

Ziua 10

DELHI – O MIE DE ANI DE ISTORIE

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime vizitarii orasului Delhi. Aceasta capitala fortificata cu 14 porti, includea cea mai mare parte din Old Delhi. Vom vizita Jama Masjid (Moscheea de Vineri) apoi vom lua ricsa pana la bazarurile din Chandni Chowk, continuand pana la Lal Qila (Fortul Rosu) de unde era condus imperiul lui Shah Jahanabad. Continuam apoi cu New Delhi unde vo vizita memorialul Gandhi (Parintele Natiunii) la Raj Ghat (locul de incinerare al lui Mahatma Ghandhi), Poarta Indiei (memorial ridicat in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial), Palatul Prezidential si incheiem cu Minaretul Qutub (cel mai inalt din intreaga Indie). Cazare Delhi.

Ziua 11

JAIPUR – ORASUL ROZ AL DESERTULUI

Dupa micul dejun plecam spre Jaipur cu autocarul. Incepem explorarea orasului, construit cu strazi drepte si intersectii perpendiculare. Vizitam maietuosul fort Amber, fosta capitala regala, unde ajungem calarind pe spatele unui elefant pana in varful dealului impadurit. Apoi continuam cu Hawa Mahal, sau Palatului Vanturilor (a carui fatada are 953 ferestre, prin care doamnele curtii puteau sa observe agitatia orasului, fara a fi vazute), palatul Maharajahului in fata unei panorame montane impresionante, Observatorul astronomic Jantar Mantar (datand din sec 18) iar daca timpul permite, vizitam si Templul Birla. Cazare Jaipur.

Ziua 12

FATEHPUR SIKRI – AGRA  

Mic dejun. Plecare spre Agra cu un scurt popas en route la Fatehpur Sikri, situata la 35 km de Agra, o capodopera din marmura cu palatele si curtile sale, fosta capitala a imparatului moghul Akbar, abandonata in sec 16. Continuam apoi spre Agra unde vom vizita fortul Agra si templele Mathura (templul lui Shri Krishna Janmabhuni) si Vrindavan (Templul Bankey Bihari si Iskon), legate de nasterea si copilaria lui Krishna. Dupa-amiaza vizitam Taj Mahal, eternul monument al dragostei, construit de imparatul Shahjahan, in cinstea iubitei sale sotii, Mumtaz Mahal. Seara, optional, participare la spectacolul magicianului. Cazare si cina Agra.

Ziua 13

AGRA – JHANSI – KHAJURAHO 

Mic dejun matinal, apoi plecam spre gara, de unde luam trenul spre Jhansi. Ne indreptam cu autocarul spre Orchha, oras cu atmosfera medievala, situat pe malurile raului Betwa. Vizitam palatele si templele din sec 16 construite de conducatorii Bundela: fortul Orchha, Jahangir Mahal, Raj Mahal, Templul Ram Raja. Continuam traseul spre Khajuraho, orasul cu cel mai amplu grup de temple hinduse ( patrimoniu UNESCO ), considerat ca ‘una din cele 7 minuni ale Indiei’. Cazare si cina Khajuraho.

Ziua 14

KHAJURAHO – VARANASI Mic dejun. Dimineata vizitam templele Khajuraho, construite intre anii 950 si 1050 de catre maretii regi ai dinastiei Chandela, faimoase pentru sculpturile lor murale reprezentand scene erotice din Kamasutra. La pranz transfer la aeroport, pentru zbor la Varanasi, cel mai vechi si mai sfant oras hindus, cunoscut pentru ritualurile si traditiile sale ancenstrale. Sosire si tur de oras, admirand vechile universitati si vizitand minunatele temple ( Tulsi Manas, Alamgir, Bharat Mata ). Cazare si cina Varanasi.

Ziua 15

VARANASI – KATHMANDU

Dimineata devreme, inainte de micul dejun, vom putea lua parte la un spectacol fascinant si dramatic, intr-o plimbare cu barca pe fluviul Gange, pentru a admira miracolul rasaritului, in timp ce clopotele templelor si murmurul rugaciunii de dimineata isi impletesc tonalitatile. Varanasi atrage milioane de pelerini hindusi in fiecare an, care vin sa-si purifice sufletul in apele sfinte ale Gangelui, oferind ofrande zeilor. Vom asista la ceremonia sacra a imbaierii de la ghat-uri, dupa care intoarcere la hotel. Dupa micul dejun timp liber pana la transferul la aeroport. Zbor spre Kathmandu, capitala Nepalului, situata pe versantii sudici ai muntilor Himalaya. Zborul in sine este spectaculos, putand fi vazute piscurile inzapezite ale celor mai inalti munti din lume. La sosire, se viziteaza Templul Pashupatinath (cel mai sacru templu Hindu dedicat lui zeului Shival ) si Stupa Boudhnath (printre cele mai mari din lume, veche de 2500 ani, templu aflat in reconstructie dupa cutremurul din 2015). Avem prilejul sa ne bucuram de viata de noapte a acestui oras, cu numeroasele sale cazinouri de lux. Cazare si cina Kathmandu.

Ziua 16

KATHMANDU – LHASA 

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor transhimalayan spre Lhasa, orasul sacru si deopotriva cel mai inalt oras din lume (3658 m). Supranumit si 'Acoperisul Lumii', orasul Lhasa a stat complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. Transfer la hotel, dejun la restaurant si timp liber pentru aclimatizare. Dupa-amiaza vom face un tur panoramic cu autocarul. Cazare Lhasa.

Ziua 17

LHASA – ‘ACOPERISUL LUMII’ 

Mic dejun. Vizitarea Palatului Potala, intins pe o suprafata de 90 mii de metri patrati si inalt de 117 m, cu peste 10 mii de incaperi , fost centru religios si politic al Tibetului si resedinta de iarna a numerosi Dalai Lama. Dejun la restaurant, dupa care vizita la Templul Jokhang, cu o istorie de peste 1300 de ani, centrul spiritual si loc de pelerinaj al budhistilor. Cazare.

Ziua 18

LHASA - KATHMANDU  

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in Kathmandu. Vom vizita orasul intr-un tur panoramic, oprindu-ne sa admiram Stupa Swambhunath (asezata pe locul de unde se spune ca a fost creat Kathmandu din lacul primordial), Hanumandhoka, Templul Taleju, Dupa-amiaza, optional, excursie in ‘orasul cultural al Nepal-ului’, Bhaktapur, care ofera panorame spectaculoase ale peisajului, cu muntele Everest dominand valea. Cazare si cina Kathmandu.

Ziua 19

KATHMANDU 

Transfer matinal la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara via Doha. Sosire in Bucuresti ora 20:10.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.