Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Israel - Iordania Cultura, arta si religie pe Taramul Fagaduintei


Descriere

Destinatie: Israel

Durata: 6 nopti

● hoteluri 4* / 3*; demipensiune; vizita la Petra inclusa; cazare la Petra ● Tel Aviv, Haifa, Nazaret, Marea Galileii, Ierusalim, Bethleem, Ierihon, Amman, Petra, Muntele Nebo; ● BONUS: asigurare medicala si storno.

Destinatie: Israel

Durata: 6 nopti

● hoteluri 4* / 3*; demipensiune; vizita la Petra inclusa; cazare la Petra ● Tel Aviv, Haifa, Nazaret, Marea Galileii, Ierusalim, Bethleem, Ierihon, Amman, Petra, Muntele Nebo; ● BONUS: asigurare medicala si storno.

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI – TEL AVIV 

Intalnire in aeroportul Henri Coanda cu insotitorul de grup pentru check-in si imbarcare pe zborul Bucuresti – Tel Aviv. De la aeroport deplasare spre Haifa cu o scurta oprire la Caesareea pentru a admira amfiteatrul roman si apeductul. Traseul continua apoi cu o vizita in Haifa, splendid oras-port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele muntelui Carmel. Aici veti putea admira Templul Cultului Bahai, cu frumoasele gradini in trepte si apoi vizita la biserica Stella Maris (Steaua Marii) cu grota Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. Cina si cazare la hotel in Tiberias.

Ziua 2

TIBERIAS – NAZARETH – HAIFA – CAPERNAUM – TABGHA – TIBERIAS 

Mic dejun. Ziua incepe cu o vizita la Nazareth, locul unde Domnul Iisus a copilarit si a trait cu Iosif si Maria. Vizita la Biserica Ortodoxa Sf. Gavril cu Izvorul Mariei – pictata de fratii Morosanu in anul 1977 si apoi la Biserica Catolica „Buna Vestire”, cel mai mare lacas de cult din Orientul Apropiat. Calatoria continua de-a lungul Vaii Iordanului, spre Marea Galileii, pana la Muntele Fericirii, admirand panorama spre Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painii si a pestilor si Capernaum, oras denumit „Cetatea Domnului”si vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, dar si ruinele casei Sfantului Petru. Dupa-amiaza, plimbare cu barca pe Marea Galileii. Cina si cazare la hotel in Tiberias.

Ziua 3

TIBERIAS – MUNTELE TABOR – MUNTELE NEBO – AMMAN

Mic dejun. Astazi, traseul ne poarta spre Iordania. Pe drum, oprire la Muntele Tabor, locul Schimbarii la Fata a Domnului. Calatoria continua apoi spre Beth Shean (Decapolis), oras situat la jonctiunea dinte Valea Iordanului si Valea lui Iezreel (Campia Armaghedonului). Se traverseaza granita cu Iordania pe la Sheik Husein Bridge si apoi traseul continua spre Amman. Oprire la Jeras (anticul Gerasa), important oras in perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), strazi, arce si coloane deosebit de bine conservate. Se viziteaza apoi Forumul Oval, Amfiteatrul, templul lui Zeus, Aleea Cardo – in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Vizita la Muntele Nebo (800m), locul de unde Moise a vazut „Pamantul Fagaduintei”, in care nu i-a fost ingaduit sa paseasca si unde si-a gasit sfarsitul. Traseul continua apoi printre munti si vai adanci pana la Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Scurta vizita in Amman. Cina si cazare la hotel in Amman.

Ziua 4

AMMAN – PETRA  

Mic dejun. Dimineata, lasam in urma capitala Iordaniei si ne indreptam spre comoara ascunsa a acestei tari - Petra. Vizitarea uimitoarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Petra a devenit monument protejat UNESCO si inclusa prin vot universal in 2007 pe lista noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne datorita templelor sapate in stanca, cel mai cunoscut fiind Trezoreria – „Al Khazneh", construita in stil grecesc, cu o inaltime de 42 m, unde s-a turnat si partea finala a filmului Indiana Jones si Ultima cruciada. Veti putea admira defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple si morminte funerare. Se viziteaza si amfiteatrul (pentru vizita la Petra se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca. 5 km). Cina si cazare la hotel in Petra.

Ziua 5

PETRA – IERIHON – QUMRAN – BETHLEEM

Mic dejun. Dimineata, plecare spre Israel. Dupa trecerea frontierei, deplasare la Ierihon cel mai vechi oras din lume (10 mii de ani). Aici se afla Manastirea Ispitirii precum si Asezamantul Romanesc. In continuare, vizita la Qumran (vechiul centru al Esenienilor), locul istoric unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta, cea mai joasa mare de pe glob (-420 m). Timp liber la Marea Moarta pentru baie si relaxare. Deplasare spre Bethleem, cina si cazare la hotel in Bethleem

Ziua 6

BETHLEEM – IERUSALIM – BETHLEEM

Mic dejun. Excursia incepe cu o privire panoramica de pe Muntele Maslinilor asupra Ierusalimului – frumoasa capitala a Israelului, centrul spiritual al poporului evreu. Se viziteaza apoi Capela Inaltarii, Biserica Sfanta Eleona si ne vom plimba pe calea Duminicii Palmierilor pana la Biserica Dominus Flevit, unde Domnul Iisus a plans soarta Ierusalimului. Vizita continua cu Gradina Ghetsimani si apoi intrarea in cetate prin Poarta Leilor. Se viziteaza locul scaldatorii Betesda si apoi, refacand drumul parcurs de Mantuitorul, continuam pe Via Dolorosa (Drumul Crucii) cu cele 14 opriri facute de Iisus, pana la Biserica Sfantului Mormant. Ultima vizita in Ierusalim se face in cartierul arab si evreesc si apoi vizita la Zidul Plangerii (cea mai mare Sinagoga evreeasca din lume). Intoarcere in Bethleem - locul unde Domnul Iisus s-a nascut. Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 7

BETHLEEM – TEL AVIV – BUCURESTI

Mic dejun. Dupa micul dejun, transfer la Tel Aviv pentru o plimbare in Jaffa si pe faleza si ultimele cumparaturi. Vom face o oprire in centrul Tel Avivului pentru a admira Piata Dizengoff cu fantana muzicala. Renumitele case albe care inconjoara centrul, cunoscute drept casele Bauhaus (construite in perioada 1920 – 1930) au fost incluse in anul 2003 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Transfer la aeroport pentru check-in si zbor spre Bucuresti.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup minim de 25 de persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul cu pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Ziua 1

BUCURESTI – TEL AVIV 

Intalnire in aeroportul Henri Coanda cu insotitorul de grup pentru check-in si imbarcare pe zborul Bucuresti – Tel Aviv. De la aeroport deplasare spre Haifa cu o scurta oprire la Caesareea pentru a admira amfiteatrul roman si apeductul. Traseul continua apoi cu o vizita in Haifa, splendid oras-port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele muntelui Carmel. Aici veti putea admira Templul Cultului Bahai, cu frumoasele gradini in trepte si apoi vizita la biserica Stella Maris (Steaua Marii) cu grota Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. Cina si cazare la hotel in Tiberias.

Ziua 2

TIBERIAS – NAZARETH – HAIFA – CAPERNAUM – TABGHA – TIBERIAS 

Mic dejun. Ziua incepe cu o vizita la Nazareth, locul unde Domnul Iisus a copilarit si a trait cu Iosif si Maria. Vizita la Biserica Ortodoxa Sf. Gavril cu Izvorul Mariei – pictata de fratii Morosanu in anul 1977 si apoi la Biserica Catolica „Buna Vestire”, cel mai mare lacas de cult din Orientul Apropiat. Calatoria continua de-a lungul Vaii Iordanului, spre Marea Galileii, pana la Muntele Fericirii, admirand panorama spre Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painii si a pestilor si Capernaum, oras denumit „Cetatea Domnului”si vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, dar si ruinele casei Sfantului Petru. Dupa-amiaza, plimbare cu barca pe Marea Galileii. Cina si cazare la hotel in Tiberias.

Ziua 3

TIBERIAS – MUNTELE TABOR – MUNTELE NEBO – AMMAN

Mic dejun. Astazi, traseul ne poarta spre Iordania. Pe drum, oprire la Muntele Tabor, locul Schimbarii la Fata a Domnului. Calatoria continua apoi spre Beth Shean (Decapolis), oras situat la jonctiunea dinte Valea Iordanului si Valea lui Iezreel (Campia Armaghedonului). Se traverseaza granita cu Iordania pe la Sheik Husein Bridge si apoi traseul continua spre Amman. Oprire la Jeras (anticul Gerasa), important oras in perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), strazi, arce si coloane deosebit de bine conservate. Se viziteaza apoi Forumul Oval, Amfiteatrul, templul lui Zeus, Aleea Cardo – in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Vizita la Muntele Nebo (800m), locul de unde Moise a vazut „Pamantul Fagaduintei”, in care nu i-a fost ingaduit sa paseasca si unde si-a gasit sfarsitul. Traseul continua apoi printre munti si vai adanci pana la Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Scurta vizita in Amman. Cina si cazare la hotel in Amman.

Ziua 4

AMMAN – PETRA  

Mic dejun. Dimineata, lasam in urma capitala Iordaniei si ne indreptam spre comoara ascunsa a acestei tari - Petra. Vizitarea uimitoarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Petra a devenit monument protejat UNESCO si inclusa prin vot universal in 2007 pe lista noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne datorita templelor sapate in stanca, cel mai cunoscut fiind Trezoreria – „Al Khazneh", construita in stil grecesc, cu o inaltime de 42 m, unde s-a turnat si partea finala a filmului Indiana Jones si Ultima cruciada. Veti putea admira defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple si morminte funerare. Se viziteaza si amfiteatrul (pentru vizita la Petra se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca. 5 km). Cina si cazare la hotel in Petra.

Ziua 5

PETRA – IERIHON – QUMRAN – BETHLEEM

Mic dejun. Dimineata, plecare spre Israel. Dupa trecerea frontierei, deplasare la Ierihon cel mai vechi oras din lume (10 mii de ani). Aici se afla Manastirea Ispitirii precum si Asezamantul Romanesc. In continuare, vizita la Qumran (vechiul centru al Esenienilor), locul istoric unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta, cea mai joasa mare de pe glob (-420 m). Timp liber la Marea Moarta pentru baie si relaxare. Deplasare spre Bethleem, cina si cazare la hotel in Bethleem

Ziua 6

BETHLEEM – IERUSALIM – BETHLEEM

Mic dejun. Excursia incepe cu o privire panoramica de pe Muntele Maslinilor asupra Ierusalimului – frumoasa capitala a Israelului, centrul spiritual al poporului evreu. Se viziteaza apoi Capela Inaltarii, Biserica Sfanta Eleona si ne vom plimba pe calea Duminicii Palmierilor pana la Biserica Dominus Flevit, unde Domnul Iisus a plans soarta Ierusalimului. Vizita continua cu Gradina Ghetsimani si apoi intrarea in cetate prin Poarta Leilor. Se viziteaza locul scaldatorii Betesda si apoi, refacand drumul parcurs de Mantuitorul, continuam pe Via Dolorosa (Drumul Crucii) cu cele 14 opriri facute de Iisus, pana la Biserica Sfantului Mormant. Ultima vizita in Ierusalim se face in cartierul arab si evreesc si apoi vizita la Zidul Plangerii (cea mai mare Sinagoga evreeasca din lume). Intoarcere in Bethleem - locul unde Domnul Iisus s-a nascut. Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 7

BETHLEEM – TEL AVIV – BUCURESTI

Mic dejun. Dupa micul dejun, transfer la Tel Aviv pentru o plimbare in Jaffa si pe faleza si ultimele cumparaturi. Vom face o oprire in centrul Tel Avivului pentru a admira Piata Dizengoff cu fantana muzicala. Renumitele case albe care inconjoara centrul, cunoscute drept casele Bauhaus (construite in perioada 1920 – 1930) au fost incluse in anul 2003 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Transfer la aeroport pentru check-in si zbor spre Bucuresti.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup minim de 25 de persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul cu pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.