Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Un popas de desfatare sufleteasca pentru calatori, cu bogate sortimente culinare

traditionale si nu numai, stropite din belsug cu un vin de calitate.

Camerele prietenoase va asteapta dupa ce ati petrecut clipe de neuitat in restaurantul rustic

sau dupa plimbarile cu trasura ori cu sania prin circuitul expozitional Muzeul Civilizatiei

Populare Traditionale - ASTRA.



Hanul din Vestem (Comuna Selimbar), judetul Sibiu a fost construit la sfarsitul secolului al

XIX-lea pe drumul national la 15 Km de Sibiu si la 5 Km de Vestem si Talmaciu.

Monumentul completeaza in mod fericit tipologia edificiilor de acest gen de pe teritoriul tarii noastre, in muzeul in aer liber. Construit integral din barne de lemn, pe un soclu de caramida, hanul are 20 incaperi, dispuse la subsol, parter si etaj cu destinatii diferite: la subsol erau o carmangerie cu abator, o afumatoare si o instalatie de preparare a produselor din carne la gratar, o popicarie si o brutarie (cu un cuptor avand o capacitate de coacere de 80 de paini simultan).La parter erau situate bucataria, sala de mese si camerele de locuit ale hangiului si ale personalului care servea clientii, iar la etaj erau camerele oferite spre inchiriere drumetilor care poposeau la acest han, in realitatte,precursorul complexelor economice si comerciale de astazi.

Atat parterul cat si etajul prezinta cate o prispa si stalpi impodobiti.Balconul, iesit in afara din linia prispei, are acoperisul sprijinit pe stalpi si legat de cel general al casei. Una din scarile de acces la etaj, formata din trepte de stejar, este asezata in partea din fata a constructiei, in interiorul prispei, cealalta fiind in partea din spate a constructiei, in capatul holului.

Prin reconstructia acestui monument, incadrat in sectorul tematic”Edificii de utilitate public-sociala” (inaugurat dupa 1990), se asigura, pe de o parte, dezvoltarea muzeului conform proiectului sau tematic, iar pe de alta parte suplimentarea serviciilor oferite publicului.nu lipsit de importanta este faptul ca, pe langa posibilitatea de a gusta din bucatele traditionale romanesti, unitatea transferata va oferi si sansa de a inopta aici, ambele servicii intr-un décor ce aminteste de civilizatia romaneasca de acum 150 de ani.



Hanul dispune de 43 locuri de cazare, structurate in camere cu 1, 2 sau 3 locuri. Fiecare camera fiind dotata cu telefon, televizor Digi TV - 12 canale), internet. Toate camerele sunt utilate cu baie proprie.



Restaurantul “Hanul Vestem” avand o capacitate de 70 locuri va ofera o gama larga de

mancaruri traditionale si bucatarie internationala.



“Carciuma din Batrani” este amplasata in incinta Complexului Muzeului Satului Sibiu.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.