Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Hello America! Statele Unite de la Est la Vest

Descriere

Destinatie: America de nord

Durata: 20 nopti

Diamond Route: Washington, Philadelphia, New York, Niagara, Chicago, Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon, Death Valley, Yosemite National Park, San Jose, San Francisco; ● BONUS: asigurare medicala si storno.

Destinatie: America de nord

Durata: 20 nopti

Diamond Route: Washington, Philadelphia, New York, Niagara, Chicago, Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon, Death Valley, Yosemite National Park, San Jose, San Francisco; ● BONUS: asigurare medicala si storno.

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI – WASHINGTON 

Intalnire in aeroportul Henri Coanda ora 08:05 si zbor Bucuresti – Washington, via Istanbul. Zbor pe timp de zi. Sosire in Washington si transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2

WASHINGTON D.C. 

Mic dejun. Incepem ziua de azi in Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Amercii, un oras al monumentelor si memorialelor cu o istorie vie, unde vom vizita Cimitirul National Arlington (Fort strategic in timpul Razboiului Civil), Memorialul Lincoln, Pennsylvania Avenue, Casa Alba (exterior), Mall-ul Smithsonian, Memorialul Washington, Capitoliul – sediul Congresului Statelor Unite si simbol al orasului (exterior), Senatul, F.B.I. Building etc. Cazare Washington.

Ziua 3

WASHINGTON – BALTIMORE – PHILADELPHIA

Mic dejun. Plecare spre Philadelphia cu o vizita en route in Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite. Se viziteaza portul interior (Inner Harbour), principala atractie turistica a orasului, unde se gasesc Acvariul, Muzeul de Stiinta si sunt ancorate vase istorice (U.S.S. Constellation, Chesapeake, U.S.C.G.C. Taney, submarinul U.S.S. Torsk). Continuam traseul spre Philadelphia, leaganul natiunii americane. Incepem cu un tur in centrul istoric unde vom vizita Independence Hall, locul unde a fost adoptata Declaratia de Independenta (1776) si a inceput redactarea Constitutiei Statelor Unite. De asemenea vom avea ocazia sa vedem Clopotul Libertatii, vechea Primarie, Carpenters’ Hall, Market Street, Betsy Ross House, Elfreth Alley (cea mai veche strada din Philadelphia, cu case din sec.XVIII), Christ Church, Benjamin Franklin court. Cazare Philadelphia.

Ziua 4

PHILADELPHIA - NEW YORK 

Mic dejun. Incepem ziua cu o excursie in Lancaster pentru a vizita comunitatea Amish, o grupare religioasa crestina cu doctrina anabaptista, caracterizata mai ales prin felul de trai simplu si traditional si rezistenta pe care o opune in fata adoptarii obiceiurilor si utilitatilor moderne. In lume exista aproximativ 300.000 de persoane apartinand acestei grupari, cea mai mare parte traind in 22 localitati din SUA si Ontario, Canada. Dupa amiaza ne deplasam spre New York.

Ziua 5

"THE BIG APPLE" 

Mic dejun. Vizitarea celui mai cosmopolit si controversat oras al lumii, centrul financiar international, orasul contrastelor si al simbiozei culturilor mondiale: Centrul Rockefeller, Fifth Avenue, Broadway, SoHo, Greenwich Village, Chinatown, Tribeca, Wall Street, Bursa din New York, Zona Zero (locul unde au fost Turnurile Gemene). Dupa-amiaza vom putea face (optional) o excursie cu vaporasul pentru a admira Statuia Libertatii, candva simbolul New Yorkului. Cazare in New York.

Ziua 6

NEW YORK - NEWPORT 

Mic dejun. Ne deplasam spre Newport, “Orasul Caselor Albe de Vara”, localitate faimoasa pentru cladirile istorice (unul dintre cele mai vechi teatre si cea mai veche sinagoga din Statele Unite), dar mai ales pentru incantatoarele conace apartinand familiilor importante din societatea Americana. Aici se afla si Biserica St. Mary, in care a fost oficiata pe 12 septembrie 1953 casatoria senatorului J.F. Kennedy cu Jacqueline Bouvier. Pentru a ajunge la Newport, situat pe insula Aquidneck, traversam podul Jamestown Verrazzano, insula Conanicut si podul Claiborne Pell, cel mai lung pod suspendat din Noua Anglie. In Newport puteti vizita mai multe conace, dintre care cele mai cunoscute sunt The Breakers si Marble House, construite de familia Vanderbilt sau puteti face o plimbare pe Cliff Walk – promenada de-a lungul tarmului de unde sunt vizibile o parte dintre conace. Cazare in zona Newport.

Ziua 7

NEWPORT– PLYMOUTH – BOSTON 

Mic dejun. Deplasare spre Boston cu o oprire in Plymouth, cea mai veche colonie engleza cu locuire continua, fondata de emigrantii sositi in 1620 la bordul corabiei Mayflower. Vizitam centrul istoric, unde pot fi vazute „Plymouth Rock”, care marcheaza locul unde se presupune ca au debarcat primii colonisti, precum si nenumarate cladiri istorice. Plecare spre Boston, capitala si cel mai mare oraș din Massachusetts, unul dintre cele mai vechi orașe din Statele Unite. Fiind cel mai mare oraș din New England, Boston este considerat neoficial capitala acestei regiuni istorice, datorită impactului economic și cultural pe care il are. Sosire in Boston si cazare.

Ziua 8

BOSTON  

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime descoperirii acestui oras istoric si emblematic al Americii. Vom vizita Copley Square, Fanueil Hall, Quincy Marketplace, Harvard Yard, Cambridge Common, Boston Harbour. Dintre numeroasele muzee din Boston puteti alege, in functie de preferinte, Muzeul Plutitor Boston Tea Party, unde sunt ancorate vasele restaurate Beaver si Eleanor, implicate in evenimentele declansate de impunerea taxei pe ceai din 1773, care au condus la declansarea Revolutiei Americane, Muzeul de Arta, cu bogatele sale colectii de arta din intreaga lume, din toate timpurile si de o mare diversitate (pictura, sculptura, instrumente muzicale, bijuterii, textile etc.), Muzeul Isabella Stewart Gardner, deschis in 1903 intr-un palat de inspiratie venetiana, cu o bogata colectie de arta europeana, asiatica si americana, Muzeul de Stiinta, fondat in 1830, Acvariul. Cazare Boston.

Ziua 9

BOSTON – SALEM - FINGER LAKES  

Mic dejun. Incursiunea in istoria Statelor Unite continua in aceasta dimineata cu o vizita la Salem, vechi port de pe coasta de nord a statului Massachusetts, unde au avut loc in 1692 celebrele procese ale vrajitoarelor. Ne continuam calatoria indreptandu-ne spre populara destinatie turistica reprezentata de cele 11 lacuri glaciare a caror forma este la originea numelui lor: Finger Lakes – Lacurile Degete. Cel mai lung este lacul Cayuga (64 km lungime, latime maxima de 5,6 km), iar cel mai mare si mai adanc este lacul Seneca (173 kmp / 188 m). Regiunea Finger Lakes este si cea mai mare producatoare de vinuri din statul New York, cu peste 100 de podgorii. Cazare in zona.

Ziua 10

FINGER LAKES – NIAGARA FALLS 

Mic dejun. Plecare spre Niagara, numita la un moment dat „Capitala Lunilor de Miere” din America. Odata ajunsi aici vom face o plimbare cu vaporasul 'Maid of the Mist' pana la baza cataractelor, ocazie de a admira spectacolul grandios al cascadelor si de a ne apropia, pentru o vedere panoramica de exceptie si de partea canadiana a acestora. Ne vom bucura de putin timp liber la Cascadele Niagara pentru a explora frumusetea si maretia acestora. Nu ratati un tur de noapte la Niagara, prilej de a admira spectaculoasele cascade iluminate in toata splendoarea lor. Puteti opta si pentru o cina intr-un decor feeric, in faimosul Restaurant Rotitor Skylon Tower. Cazare in Buffalo.

Ziua 11

BUFFALO – CHICAGO 

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Buffalo si zbor spre Chicago. Ziua de azi o vom dedica descoperirii orasului Chicago, cunoscut si sub numele de Orasul Vanturilor, Chitown sau Second City, aflat la confluenta dintre preeriile din Vestul Mijlociu, raul Chicago si Lacul Michigan. Orasul a renascut dupa marele incendiu din 1871, iar arhitecti renumiti si importanti artisti precum Picasso, si-au lasat amprenta peste aceste locuri. Orasul a amenajat o mare parte din malul lacului, aceasta zona lunga de 46 km cuprinzand plaje, parcuri minunate cu caracteristici distincte si cateva din cele mai renumite institutii culturale ale tarii: Muzeul de Stiinta si Industrie, Muzeul de Istorie Naturala si Institutul de Arta, una dintre primele scoli de arta din SUA, fondata in 1866, localizate in faimosul Parc Grant. Vom vizita zona centrala The Loop unde se afla si Turnul Sears, cea mai inalta cladire din America, care a supravietuit incendiului devastator si unde se poate urca la etajul 103 pe Skydeck pentru o priveliste unica asupra orasului (optional). Continuam cu Palatul neoclasic Chicago Cultural Center, Richard Daley Center cu sculpturile Flamingo si opera lui Pablo Picasso, Chicago Board of Trade Building, Institutul de Arta si Navy Pier – zona cea mai animata a orasului. Daca timpul permite, va recomandam si o vizita la Acvariul Sheed, unul dintre cele mai mari acvarii din lume, cu 250 000 de exemplare din 2000 de specii, din toate colturile lumii dar in special din zona Caraibelor. Cazare Chicago.

Ziua 12

CHICAGO – LOS ANGELES

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre LA, urmatoarea etapa a calatoriei noastre. Vizitam Los Angeles, orasul viselor, al modei, al Hollywood-ului, cu infinite atractii si tentatii, orasul care imbratiseaza si absoarbe ca intr-un creuzet quintesenta culturala a Americii, orasul al carui spirit a devenit o filosofie de viata: viseaza orice, totul este posibil ! Turul ne poarta prin Beverly Hills, unde vom admira vilele somptuase ale vedetelor de cinema, Rodeo Drive (accesul cu autocar nu este permis) si Melrose Avenue, artere comerciale faimoase cu cele mai celebre marci si brand-uri din lume; Sunset Strip – notorie datorita uriaselor reclame colorate care acopera cladirile, loc in care se regasesc cluburi exclusiviste frecventate de staruri; West Hollywood, The Walk of Fame, vestitul bulevard pe care stralucesc ‘stelele’ tuturor vedetelor care s-au remarcat de-a lungul timpului in filmografia de la Hollywood; Downtown cu ametitorii zgarie nori; Olvera Street – cea mai veche parte din Downtown Los Angeles; Disney Hall - cladire ultramoderna, monumentala, cu o arhitectura avangardista, gazduind astazi, printre altele, orchestra filarmonicii din L.A. Cazare Los Angeles.

Ziua 13

LOS ANGELES & PASADENA 

Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orasului pe cont propriu sau optional, putem participa la o excursie de o zi in Pasadena, unde vom vedea stadionul Rose Bowl, bulevardul pe care se desfasoara de anul nou Parada Trandafirilor, primaria, stradutele din partea veche a orasului, conacul Wrigley, casa Gamble, proiectata in 1908 pentru David si Mary Gamble de la compania Procter & Gamble, domeniul Huntington unde se afla o biblioteca, o galerie de arta si gradina botanica. Intoarcere in LA si cazare la acelasi hotel.

Ziua 14

PRIN DESERTUL MOJAVE

Mic dejun. Parasim Los Angeles si plecam spre statul Nevada, strabatand Desertul Mojave. Sosire in Las Vegas, orasul luminilor si al culorilor, sanctuar al jocurilor de noroc si al mega distractiei, orasul divertismentului, rasarind in desert ca un miraj naucitor precum o fata morgana. Las Vegas-ul seduce prin forme si straluciri uluitoare, aici intalnindu-se replici monumentale ale unor edificii precum Turnul Eiffel din Paris, palate romane sau Piramidele din Egipt. Cazare Las Vegas.

Ziua 15

LAS VEGAS  

Mic dejun. Timp liber in fascinantul Las Vegas. Puteti alege sa va relaxati la piscina, sa va delectati cu o plimbare de-a lungul celebrului Strip Boulevard, sa experimentati un veritabil ‘Vegas Show’ sau sa va incercati norocul intr-unul din luxoasele cazinouri. Cazare Las Vegas.

Ziua 16

MARELE CANION 

Mic dejun. O mare atractie a voiajului nostru pe continentul nord-american o constituie excursia optionala la Grand Canyon, una din cele mai mari minuni geologice ale planetei, cu spectaculoasele stanci colorate ce strajuiesc vaile abrupte si platouri ametitoare. Strabatut de fluviul Colorado, care a ‘muncit’ 2 milioane de ani sculptand platoul imens pentru a da forma care exista astazi, Marele Canion este recunoscut pentru privelistile fantastice pe care le ofera, un tablou al naturii fara egal. Turul include zborul cu avioneta pana la Grand Canyon, coborarea cu elicopterul pana la baza canionului la 1200 m adancime unde vom face o scurta plimbare cu barca pe raul Colorado. La intoarcere pe creasta de vest (West Rim), vom admira peisajele impresionante dintr-un bus special, urmat de un pranz barbecue si timp liber. Dupa-amiaza intoarcere cu avioneta in Las Vegas. Cazare.

Ziua 17

LAS VEGAS – DEATH VALLEY – MAMMOTH LAKES

Mic dejun. Parasim Las Vegas-ul si strabatem tinuturile aride ale desertului indreptandu-ne spre parcul National Death Valley, cea mai joasa, mai uscata si mai fierbinte vale din lume, spectaculoasa datorita peisajelor mirifice, cu dune de nisip ‘inghetate’ in timp si impresionante formatiuni geologice. Ne continuam drumul spre Mammoth Lakes, orasel situat la 2400 m altitudine, intr-o superba zona montana cu lacuri cristaline si izvoare termale. Cazare Mammoth Lakes sau zona.

Ziua 18

MAMMOTH LAKES – YOSEMITE PARK - MERCED 

Mic dejun. Continuam drumul spre Merced cu un popas la o alta renumita rezervatie naturala, Yosemite National Park, situata in umbra masivului Sierra Nevada. Fiind declarat patrimoniu UNESCO, Yosemite N.P. ofera vizitatorilor privelisti fantastice cu stanci abrupte din granit, cascade spectaculoase, arbori sequoia (cei mai mari arbori din lume, al caror diametru atinge 8 m) si o mare diversitate biologica. Sosire in Merced si cazare.

Ziua 19

CARMEL – MONTEREY - SAN JOSE – SAN FRANCISCO 

Dupa micul dejun continuam periplul american cu un popas in Carmel, oras ce si-a castigat reputatia ca fiind un fel de refugiu al artistilor si scriitorilor. Carmel este un oras mic, clasic si incantator, care a scos in afara legii reclamele luminoase, semafoarele, ceasurile din parcare – orice poarta amprenta triviala a vietii de oras, incluzand si plantele decorative artificiale. Vom face o scurta vizita la Misiunea Carmel si Carmel Beach apoi continuam spre Monterey, orasul marelui scriitor Steinbeck. Vom vizita acvariul Monterey Bay, unul dintre cele mai bune din lume, care exploreaza viata marina gasita intr-un canion de forma Marelui Canion. Ne continuam traseul spre San Jose, numit si ‘The capital of Silicon Valley’, unde vizitam principalele atractii ale orasului: Winchester Mystery House, ciudata casa construita timp de 38 de ani de nora inventatorului carabinei Winchester, Peralta Adobe House – cea mai veche casa din oras, datand din 1797, Catedrala St.Joseph. Cazare in San Francisco.

Ziua 20

SAN FRANCISCO

Mic dejun. Vizitam San Francisco, oras stralucitor, unul din cele mai vizitate locuri din America, ale carui atractii se concentreaza aproapte toate intr-un centru usor accesibil pietonal: Catedrala Grace, Japantown, Centrul Civic, Alamo Square, Fisherman’s Wharf, Union Square, Chinatown, Golden Gate Park si bineinteles Golden Gate Bridge – cel mai cunoscut pod din lume. O alta atractie o constituie o vizita optionala pe Insula Alcatraz, unde putem participa la un tur audio-ghidat al faimoasei inchisori federale care-i poarta numele. Cazare San Francisco.

Ziua 21

SAN FRANCISCO - BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa amiaza, transfer la aeroport pentru zborul transatlantic cu destinatia Istanbul. Noapte la bord.

Ziua 22

BUCURESTI 

Escala Istanbul si zbor in conexiune spre tara.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  de 30 de persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Ziua 1

BUCURESTI – WASHINGTON 

Intalnire in aeroportul Henri Coanda ora 08:05 si zbor Bucuresti – Washington, via Istanbul. Zbor pe timp de zi. Sosire in Washington si transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2

WASHINGTON D.C. 

Mic dejun. Incepem ziua de azi in Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Amercii, un oras al monumentelor si memorialelor cu o istorie vie, unde vom vizita Cimitirul National Arlington (Fort strategic in timpul Razboiului Civil), Memorialul Lincoln, Pennsylvania Avenue, Casa Alba (exterior), Mall-ul Smithsonian, Memorialul Washington, Capitoliul – sediul Congresului Statelor Unite si simbol al orasului (exterior), Senatul, F.B.I. Building etc. Cazare Washington.

Ziua 3

WASHINGTON – BALTIMORE – PHILADELPHIA

Mic dejun. Plecare spre Philadelphia cu o vizita en route in Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite. Se viziteaza portul interior (Inner Harbour), principala atractie turistica a orasului, unde se gasesc Acvariul, Muzeul de Stiinta si sunt ancorate vase istorice (U.S.S. Constellation, Chesapeake, U.S.C.G.C. Taney, submarinul U.S.S. Torsk). Continuam traseul spre Philadelphia, leaganul natiunii americane. Incepem cu un tur in centrul istoric unde vom vizita Independence Hall, locul unde a fost adoptata Declaratia de Independenta (1776) si a inceput redactarea Constitutiei Statelor Unite. De asemenea vom avea ocazia sa vedem Clopotul Libertatii, vechea Primarie, Carpenters’ Hall, Market Street, Betsy Ross House, Elfreth Alley (cea mai veche strada din Philadelphia, cu case din sec.XVIII), Christ Church, Benjamin Franklin court. Cazare Philadelphia.

Ziua 4

PHILADELPHIA - NEW YORK 

Mic dejun. Incepem ziua cu o excursie in Lancaster pentru a vizita comunitatea Amish, o grupare religioasa crestina cu doctrina anabaptista, caracterizata mai ales prin felul de trai simplu si traditional si rezistenta pe care o opune in fata adoptarii obiceiurilor si utilitatilor moderne. In lume exista aproximativ 300.000 de persoane apartinand acestei grupari, cea mai mare parte traind in 22 localitati din SUA si Ontario, Canada. Dupa amiaza ne deplasam spre New York.

Ziua 5

"THE BIG APPLE" 

Mic dejun. Vizitarea celui mai cosmopolit si controversat oras al lumii, centrul financiar international, orasul contrastelor si al simbiozei culturilor mondiale: Centrul Rockefeller, Fifth Avenue, Broadway, SoHo, Greenwich Village, Chinatown, Tribeca, Wall Street, Bursa din New York, Zona Zero (locul unde au fost Turnurile Gemene). Dupa-amiaza vom putea face (optional) o excursie cu vaporasul pentru a admira Statuia Libertatii, candva simbolul New Yorkului. Cazare in New York.

Ziua 6

NEW YORK - NEWPORT 

Mic dejun. Ne deplasam spre Newport, “Orasul Caselor Albe de Vara”, localitate faimoasa pentru cladirile istorice (unul dintre cele mai vechi teatre si cea mai veche sinagoga din Statele Unite), dar mai ales pentru incantatoarele conace apartinand familiilor importante din societatea Americana. Aici se afla si Biserica St. Mary, in care a fost oficiata pe 12 septembrie 1953 casatoria senatorului J.F. Kennedy cu Jacqueline Bouvier. Pentru a ajunge la Newport, situat pe insula Aquidneck, traversam podul Jamestown Verrazzano, insula Conanicut si podul Claiborne Pell, cel mai lung pod suspendat din Noua Anglie. In Newport puteti vizita mai multe conace, dintre care cele mai cunoscute sunt The Breakers si Marble House, construite de familia Vanderbilt sau puteti face o plimbare pe Cliff Walk – promenada de-a lungul tarmului de unde sunt vizibile o parte dintre conace. Cazare in zona Newport.

Ziua 7

NEWPORT– PLYMOUTH – BOSTON 

Mic dejun. Deplasare spre Boston cu o oprire in Plymouth, cea mai veche colonie engleza cu locuire continua, fondata de emigrantii sositi in 1620 la bordul corabiei Mayflower. Vizitam centrul istoric, unde pot fi vazute „Plymouth Rock”, care marcheaza locul unde se presupune ca au debarcat primii colonisti, precum si nenumarate cladiri istorice. Plecare spre Boston, capitala si cel mai mare oraș din Massachusetts, unul dintre cele mai vechi orașe din Statele Unite. Fiind cel mai mare oraș din New England, Boston este considerat neoficial capitala acestei regiuni istorice, datorită impactului economic și cultural pe care il are. Sosire in Boston si cazare.

Ziua 8

BOSTON  

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime descoperirii acestui oras istoric si emblematic al Americii. Vom vizita Copley Square, Fanueil Hall, Quincy Marketplace, Harvard Yard, Cambridge Common, Boston Harbour. Dintre numeroasele muzee din Boston puteti alege, in functie de preferinte, Muzeul Plutitor Boston Tea Party, unde sunt ancorate vasele restaurate Beaver si Eleanor, implicate in evenimentele declansate de impunerea taxei pe ceai din 1773, care au condus la declansarea Revolutiei Americane, Muzeul de Arta, cu bogatele sale colectii de arta din intreaga lume, din toate timpurile si de o mare diversitate (pictura, sculptura, instrumente muzicale, bijuterii, textile etc.), Muzeul Isabella Stewart Gardner, deschis in 1903 intr-un palat de inspiratie venetiana, cu o bogata colectie de arta europeana, asiatica si americana, Muzeul de Stiinta, fondat in 1830, Acvariul. Cazare Boston.

Ziua 9

BOSTON – SALEM - FINGER LAKES  

Mic dejun. Incursiunea in istoria Statelor Unite continua in aceasta dimineata cu o vizita la Salem, vechi port de pe coasta de nord a statului Massachusetts, unde au avut loc in 1692 celebrele procese ale vrajitoarelor. Ne continuam calatoria indreptandu-ne spre populara destinatie turistica reprezentata de cele 11 lacuri glaciare a caror forma este la originea numelui lor: Finger Lakes – Lacurile Degete. Cel mai lung este lacul Cayuga (64 km lungime, latime maxima de 5,6 km), iar cel mai mare si mai adanc este lacul Seneca (173 kmp / 188 m). Regiunea Finger Lakes este si cea mai mare producatoare de vinuri din statul New York, cu peste 100 de podgorii. Cazare in zona.

Ziua 10

FINGER LAKES – NIAGARA FALLS 

Mic dejun. Plecare spre Niagara, numita la un moment dat „Capitala Lunilor de Miere” din America. Odata ajunsi aici vom face o plimbare cu vaporasul 'Maid of the Mist' pana la baza cataractelor, ocazie de a admira spectacolul grandios al cascadelor si de a ne apropia, pentru o vedere panoramica de exceptie si de partea canadiana a acestora. Ne vom bucura de putin timp liber la Cascadele Niagara pentru a explora frumusetea si maretia acestora. Nu ratati un tur de noapte la Niagara, prilej de a admira spectaculoasele cascade iluminate in toata splendoarea lor. Puteti opta si pentru o cina intr-un decor feeric, in faimosul Restaurant Rotitor Skylon Tower. Cazare in Buffalo.

Ziua 11

BUFFALO – CHICAGO 

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Buffalo si zbor spre Chicago. Ziua de azi o vom dedica descoperirii orasului Chicago, cunoscut si sub numele de Orasul Vanturilor, Chitown sau Second City, aflat la confluenta dintre preeriile din Vestul Mijlociu, raul Chicago si Lacul Michigan. Orasul a renascut dupa marele incendiu din 1871, iar arhitecti renumiti si importanti artisti precum Picasso, si-au lasat amprenta peste aceste locuri. Orasul a amenajat o mare parte din malul lacului, aceasta zona lunga de 46 km cuprinzand plaje, parcuri minunate cu caracteristici distincte si cateva din cele mai renumite institutii culturale ale tarii: Muzeul de Stiinta si Industrie, Muzeul de Istorie Naturala si Institutul de Arta, una dintre primele scoli de arta din SUA, fondata in 1866, localizate in faimosul Parc Grant. Vom vizita zona centrala The Loop unde se afla si Turnul Sears, cea mai inalta cladire din America, care a supravietuit incendiului devastator si unde se poate urca la etajul 103 pe Skydeck pentru o priveliste unica asupra orasului (optional). Continuam cu Palatul neoclasic Chicago Cultural Center, Richard Daley Center cu sculpturile Flamingo si opera lui Pablo Picasso, Chicago Board of Trade Building, Institutul de Arta si Navy Pier – zona cea mai animata a orasului. Daca timpul permite, va recomandam si o vizita la Acvariul Sheed, unul dintre cele mai mari acvarii din lume, cu 250 000 de exemplare din 2000 de specii, din toate colturile lumii dar in special din zona Caraibelor. Cazare Chicago.

Ziua 12

CHICAGO – LOS ANGELES

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre LA, urmatoarea etapa a calatoriei noastre. Vizitam Los Angeles, orasul viselor, al modei, al Hollywood-ului, cu infinite atractii si tentatii, orasul care imbratiseaza si absoarbe ca intr-un creuzet quintesenta culturala a Americii, orasul al carui spirit a devenit o filosofie de viata: viseaza orice, totul este posibil ! Turul ne poarta prin Beverly Hills, unde vom admira vilele somptuase ale vedetelor de cinema, Rodeo Drive (accesul cu autocar nu este permis) si Melrose Avenue, artere comerciale faimoase cu cele mai celebre marci si brand-uri din lume; Sunset Strip – notorie datorita uriaselor reclame colorate care acopera cladirile, loc in care se regasesc cluburi exclusiviste frecventate de staruri; West Hollywood, The Walk of Fame, vestitul bulevard pe care stralucesc ‘stelele’ tuturor vedetelor care s-au remarcat de-a lungul timpului in filmografia de la Hollywood; Downtown cu ametitorii zgarie nori; Olvera Street – cea mai veche parte din Downtown Los Angeles; Disney Hall - cladire ultramoderna, monumentala, cu o arhitectura avangardista, gazduind astazi, printre altele, orchestra filarmonicii din L.A. Cazare Los Angeles.

Ziua 13

LOS ANGELES & PASADENA 

Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orasului pe cont propriu sau optional, putem participa la o excursie de o zi in Pasadena, unde vom vedea stadionul Rose Bowl, bulevardul pe care se desfasoara de anul nou Parada Trandafirilor, primaria, stradutele din partea veche a orasului, conacul Wrigley, casa Gamble, proiectata in 1908 pentru David si Mary Gamble de la compania Procter & Gamble, domeniul Huntington unde se afla o biblioteca, o galerie de arta si gradina botanica. Intoarcere in LA si cazare la acelasi hotel.

Ziua 14

PRIN DESERTUL MOJAVE

Mic dejun. Parasim Los Angeles si plecam spre statul Nevada, strabatand Desertul Mojave. Sosire in Las Vegas, orasul luminilor si al culorilor, sanctuar al jocurilor de noroc si al mega distractiei, orasul divertismentului, rasarind in desert ca un miraj naucitor precum o fata morgana. Las Vegas-ul seduce prin forme si straluciri uluitoare, aici intalnindu-se replici monumentale ale unor edificii precum Turnul Eiffel din Paris, palate romane sau Piramidele din Egipt. Cazare Las Vegas.

Ziua 15

LAS VEGAS  

Mic dejun. Timp liber in fascinantul Las Vegas. Puteti alege sa va relaxati la piscina, sa va delectati cu o plimbare de-a lungul celebrului Strip Boulevard, sa experimentati un veritabil ‘Vegas Show’ sau sa va incercati norocul intr-unul din luxoasele cazinouri. Cazare Las Vegas.

Ziua 16

MARELE CANION 

Mic dejun. O mare atractie a voiajului nostru pe continentul nord-american o constituie excursia optionala la Grand Canyon, una din cele mai mari minuni geologice ale planetei, cu spectaculoasele stanci colorate ce strajuiesc vaile abrupte si platouri ametitoare. Strabatut de fluviul Colorado, care a ‘muncit’ 2 milioane de ani sculptand platoul imens pentru a da forma care exista astazi, Marele Canion este recunoscut pentru privelistile fantastice pe care le ofera, un tablou al naturii fara egal. Turul include zborul cu avioneta pana la Grand Canyon, coborarea cu elicopterul pana la baza canionului la 1200 m adancime unde vom face o scurta plimbare cu barca pe raul Colorado. La intoarcere pe creasta de vest (West Rim), vom admira peisajele impresionante dintr-un bus special, urmat de un pranz barbecue si timp liber. Dupa-amiaza intoarcere cu avioneta in Las Vegas. Cazare.

Ziua 17

LAS VEGAS – DEATH VALLEY – MAMMOTH LAKES

Mic dejun. Parasim Las Vegas-ul si strabatem tinuturile aride ale desertului indreptandu-ne spre parcul National Death Valley, cea mai joasa, mai uscata si mai fierbinte vale din lume, spectaculoasa datorita peisajelor mirifice, cu dune de nisip ‘inghetate’ in timp si impresionante formatiuni geologice. Ne continuam drumul spre Mammoth Lakes, orasel situat la 2400 m altitudine, intr-o superba zona montana cu lacuri cristaline si izvoare termale. Cazare Mammoth Lakes sau zona.

Ziua 18

MAMMOTH LAKES – YOSEMITE PARK - MERCED 

Mic dejun. Continuam drumul spre Merced cu un popas la o alta renumita rezervatie naturala, Yosemite National Park, situata in umbra masivului Sierra Nevada. Fiind declarat patrimoniu UNESCO, Yosemite N.P. ofera vizitatorilor privelisti fantastice cu stanci abrupte din granit, cascade spectaculoase, arbori sequoia (cei mai mari arbori din lume, al caror diametru atinge 8 m) si o mare diversitate biologica. Sosire in Merced si cazare.

Ziua 19

CARMEL – MONTEREY - SAN JOSE – SAN FRANCISCO 

Dupa micul dejun continuam periplul american cu un popas in Carmel, oras ce si-a castigat reputatia ca fiind un fel de refugiu al artistilor si scriitorilor. Carmel este un oras mic, clasic si incantator, care a scos in afara legii reclamele luminoase, semafoarele, ceasurile din parcare – orice poarta amprenta triviala a vietii de oras, incluzand si plantele decorative artificiale. Vom face o scurta vizita la Misiunea Carmel si Carmel Beach apoi continuam spre Monterey, orasul marelui scriitor Steinbeck. Vom vizita acvariul Monterey Bay, unul dintre cele mai bune din lume, care exploreaza viata marina gasita intr-un canion de forma Marelui Canion. Ne continuam traseul spre San Jose, numit si ‘The capital of Silicon Valley’, unde vizitam principalele atractii ale orasului: Winchester Mystery House, ciudata casa construita timp de 38 de ani de nora inventatorului carabinei Winchester, Peralta Adobe House – cea mai veche casa din oras, datand din 1797, Catedrala St.Joseph. Cazare in San Francisco.

Ziua 20

SAN FRANCISCO

Mic dejun. Vizitam San Francisco, oras stralucitor, unul din cele mai vizitate locuri din America, ale carui atractii se concentreaza aproapte toate intr-un centru usor accesibil pietonal: Catedrala Grace, Japantown, Centrul Civic, Alamo Square, Fisherman’s Wharf, Union Square, Chinatown, Golden Gate Park si bineinteles Golden Gate Bridge – cel mai cunoscut pod din lume. O alta atractie o constituie o vizita optionala pe Insula Alcatraz, unde putem participa la un tur audio-ghidat al faimoasei inchisori federale care-i poarta numele. Cazare San Francisco.

Ziua 21

SAN FRANCISCO - BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa amiaza, transfer la aeroport pentru zborul transatlantic cu destinatia Istanbul. Noapte la bord.

Ziua 22

BUCURESTI 

Escala Istanbul si zbor in conexiune spre tara.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  de 30 de persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.