Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Rapsodia Noptilor Albe Croaziera de lux in Scandinavia & Sankt Petersburg

Descriere

Destinatie: Danemarca

Durata: 14 nopti

● 11 nopti cu pensiune completa la bordul vasului de lux Regal Princess +; ● Copenhaga, Oslo, Stockholm, Berlin, Tallinn, Helsinki, Sankt Petersburg; ● BONUS: asigurare medicala si storno!

Destinatie: Danemarca

Durata: 14 nopti

● 11 nopti cu pensiune completa la bordul vasului de lux Regal Princess +; ● Copenhaga, Oslo, Stockholm, Berlin, Tallinn, Helsinki, Sankt Petersburg; ● BONUS: asigurare medicala si storno!

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI – COPENHAGA

Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda la ora 04:30, pentru check-in si imbarcare pe zborul companiei Blue Air cu destinatia Copenhaga. Sosire in Copenhaga la ora 09:15, transfer de la aeroport si tur de oras panoramic si pietonal cu ghid local, pe parcursul caruia veti putea admira Cartierul Canalelor, Primaria, Palatul Christiansborg – unde isi are sediul Parlamentul danez, primul-ministru danez, precum si Curtea Suprema, palatul fiind singura cladire administrativa din lume in care se intalnesc cele trei puteri: legislativa, judecatoreasca si executiva. Continuam cu Piata Kongens Nytorv cu teatrul Regal, animatul cartier Nyhavn cu casele sale colorate, noua opera, bursa si biblioteca, fantana zeitei Gefjon si simbolul orasului Copenhaga – statuia Micii Sirene. Optional, se poate vizita fabrica de bere Carlsberg. Cazare Copenhaga.

Ziua 2

BUN VENIT LA BORD! 

Mic dejun. Dimineata, excursie la castelul Rosenborg – veche resedinta regala ce dateaza de la inceputul secolului al XVII-lea. Castelul este costruit in stilul renascentist olandez, specific acelei perioade de timp, fiind folosit de mostenitorii regenti ca resedinta regala pana in secolul al XVIII-lea. In prezent, castelul gazduieste o vasta colectie de arta, colectii regale, artefacte valoroase care infatiseaza istoria Danemarcei, incepand cu secolul al XVI-lea pana in secolul al XIX-lea. Tot in castelul Rosenborg, in camera Tezaurului, sunt expuse si Bijuteriile Coroanei. La pranz, ne indreptam spre port pentru formalitatile de check-in si imbarcare la bordul vasului Regal Princess, unde ne vom petrece urmatoarele 11 nopti. Veti pasi la bordul unuia dintre cele mai luxoase vase de croaziera din lume, lansata la apa in anul 2014, care uimeste prin extravaganta si dimensiunile ample. Vasul paraseste portul la ora 18:00, navigand printre fiorduri si spre apele reci ale Marii Nordului. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 3

OSLO – CAPITALA FIORDURILOR

La ora 10:00, vasul acosteaza in portul Oslo. Aveti ocazia sa vizitati cea mai veche capitala din Scandinavia, centrul comercial al Norvegiei, fiind un important port comercial de peste un mileniu. Desi orasul are o populatie relativ scazuta, de aprox. 600.000 de locuitori, suprafata acestuia este considerabila, avand 454 kmp, locuitorii bucurandu-se de numeroase spatii verzi si parcuri, cel mai renumit dintre acestea fiind parcul Vigeland – un adevarat muzeu in aer liber, unde sunt expuse peste 200 de sculpturi ale cunoscutului artist Gustav Vigeland. In Oslo se poate vizita, de asemenea, Galeria Nationala, in a carei vasta colectie se gasesc multe dintre operele marelui pictor Edvard Munch, inclusiv faimosul „Strigat” (1893), Primaria – inaugurata in anul 1950, fiind locul unde se decerneaza anual Premiul Nobel pentru Pace, dar si Fortareata Akershus – construita in anul 1299 pentru a apara capitala, sau muzeele situate pe peninsula Bygdoy: muzeul Kon-Tiki, muzeul Vaselor Vikinge, Muzeul Fram, muzeul Satului Norvegian. La ora 23:00, vasul va parasi portul. Cazare pe vas /pensiune completa.

Ziua 4

ZI PE MARE 

Astazi aveti ocazia sa va bucurati pe deplin de facilitatile oferite la bordul acestui vas de lux. Intreaga zi va fi petrecuta pe mare, iar dumneavoastra va puteti relaxa la soare, in sala de fitness sau la centrul SPA, puteti lua parte la spectacolele de teatru sau puteti viziona un film la cinema, va puteti distra in baruri, cluburi de noapte sau discoteci si, de ce nu, va puteti incerca norocul la casinou sau la un joc de bingo. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 5

WARNEMUNDE - BERLIN  

Vasul acosteaza in portul Warnemunde la ora 07:00, prilej cu care puteti opta pentru o plimbare prin orasul Warnemunde sau pe plaja, pe tarmul Marii Baltice, ori va puteti bucura de una dintre interesantele excursii oferite pe vas. O excursie deosebita este excursia in capitala Germaniei – Berlin, supranumit Orasul Muzeu, situat la 240 km distanta de port. Pe parcursul vizitei veti putea admira Cladirea Parlamentului – Reichstag, Poarta Brandenburg, Check-point Charly, ramasitele zidului Berlinului, Alexanderplatz, etc. Foarte interesanta este si excursia pe parcursul careia se viziteaza orasul Schwerin, cu castelul Schwerin – castel construit pe o insula, dar si orasul Rostock – considerat unul dintre cele mai frumoase orasele-stat din Liga Hanseatica. Vasul pleaca din port la ora 21:00, avand ca destinatie capitala Estoniei – Tallinn. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 6

ZI PE MARE 

Astazi aveti din nou ocazia sa va bucurati pe deplin de facilitatile oferite la bordul acestui vas de lux. Intreaga zi va fi petrecuta pe mare, iar dumneavoastra va puteti relaxa la soare, in sala de fitness sau la centrul SPA, puteti lua parte la spectacolele de teatru sau puteti viziona un film la cinema, va puteti distra in baruri, cluburi de noapte sau discoteci si, de ce nu, va puteti incerca norocul la cazinou sau la un joc de bingo. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 7

TALLINN

In jurul orei 08:00, vasul acosteaza in portul Tallinn. Capitala Estoniei, candva membra a Ligii Hanseatice, reprezinta centrul politic, economic si cultural in care locuieste aproximativ o treime din populatia tarii. Tallinul, fondat in anul 1248, a fost capitala culturala a Europei in anul 2011. Orasul vechi, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1997 se mandreste cu fortareata Toompea – in prezent sediul Parlamentului, biserica Sf. Olav – care intre anii 1549 si 1625 era cea mai inalta cladire din lume, datorita turlei sale de 159 m, Primaria – construita intre anii 1402-1404 – cea mai bine pastrata primarie medievala din Nordul Europei. Alte obiective de interes sunt Catedrala Ortodoxa Rusa Alexander Nevsky, Catedrala Fecioarei Maria (Toomkirik) – cea mai veche biserica din oras, Palatul Kadriorg, fondat de tarul Petru cel Mare si situat nu departe de centrul orasului. Puteti opta pentru explorarea pe cont propriu a acestui faimos oras sau pentru una dintre numeroasele variante de excursii oferite pe vas. La ora 17:00, vasul paraseste portul, pornind intr-o minunata croaziera in Golful Finic, pana la Sankt Petersburg. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 8

SANKT PETERSBURG  

Sosire dimineata in Sankt Petersburg, unde vasul stationeaza pentru urmatoarele doua zile. Orasul Sankt Petersburg, fondat de tarul Petru cel Mare in anul 1703 pe malurile Nevei, a fost capitala imperiala a Rusiei intre anii 1713 – 1728 si 1732 – 1918, numele fiindu-i schimbat in anul 1914 in Petrograd, iar in 1924 in Leningrad si revenind la numele initial in anul 1991. Orasul, considerat una dintre cele mai frumoase metropole din lume, cu amestecul de biserici ortodoxe tipice si palate neoclasice, a fost inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO in anul 1990. Din multitudinea de obiective turistice care atrag un numar impresionant de vizitatori, mai ales in sezonul noptilor albe, cand soarele straluceste aproape 19 ore pe zi, mentionam numai cateva: Palatul de Iarna, Muzeul Ermitaj, Cladirea Amiralitatii, statuia „Calaretului de Arama”, Catedrala Sf. Isaac, Fortareata si biserica Petru si Pavel, unde sunt inmormantati aproape toti tarii Rusiei, de la Petru cel Mare pana la Nicolae al II-lea, Palatul Peterhof, resedinta de vara a lui Petru cel Mare, Palatul Ecaterinei de la Tsarskoe Selo, cu faimoasa camera de chihlimbar. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 9

SANKT PETERSBURG

Aceasta zi este rezervata tot pentru a explora magnificul oras de pe raul Neva. La ora 18:00 vasul paraseste portul Sankt Petersburg, navigand din nou de-a lungul Golfului Finic, pana la Helsinki, capitala Finlandei. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 10

HELSINKI  

La ora 07.00, vasul acosteaza in Helsinki, unul dintre cele mai vibrante si frumoase orase din Scandinavia. Numita si „Fiica Balticii”, capitala Finlandei isi incanta vizitatorii cu gratioase cladiri in stil neoclasic, multe datand din perioada dominatiei tariste, cu bulevarde spatioase si numeroase zone verzi, dar si cu edificii moderne impresionante (sa nu uitam ca Finlanda este patria marilor arhitecti Eliel & Eero Saarinen si Alyar Aalto). Aveti ocazia sa admirati Piata Senatului, dominata de patru cladiri proiectate de Carl Ludvig Engel si construite in perioada 1822 – 1852: Catedrala, Palatul Guvernului, Universitatea si Biblioteca Nationala; arhitectura secolului XX este ilustrata de biserica Temppeliaukio (biserica din stanca), proiectata de fratii Suomalainen, monumentul inchinat marelui compozitor Jean Sibelinus, aflat in parcul cu acelasi nume si Muzeul de Arta Contemporana Kiasma. Vasul paraseste portul la ora 16:00, indreptandu-se spre un alt oras de exceptie al Tarilor Nordice – Stockholm. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 11

STOCKHOLM

In jurul orei 07:45 sosire in port. Prima parte a zilei este destinata vizitarii minunatei capitale a Suediei, numita adesea si „Capitala Scandinaviei”, oras fondat in urma cu sapte secole pe insula Gamla Stan, se intinde in prezent pe 14 insule si este considerat unul dintre cele mai frumoase, curate si ordonate orase din lume. Mai ales in partea veche a orasului, veti intalni numeroase cladiri si palate impunatoare, cu fatade din caramida aparenta si acoperisuri de arama inverzite de patina vremii, biserici cu turnuri si cupole gratioase, muzee si alte institutii culturale. Veti putea vizita Palatul Regal, in care, in prezent, functioneaza mai multe muzee, Primaria sau Muzeu Vasa, construit special pentru a adaposti vasul de razboi Vasa, care s-a scufundat in prima sa calatorie in anul 1628. O alta modalitate de a cunoaste frumusetile orasului este sa faceti o croaziera pe canale. La ora 14:00 vasul paraseste portul, navigand pe Marea Baltica pana la Copenhaga. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 12

ZI PE MARE

Astazi aveti din nou ocazia sa va bucurati pe deplin de facilitatile oferite la bordul acestui vas de lux. Intreaga zi va fi petrecuta pe Marea Baltica, iar dumneavoastra va puteti relaxa la soare, in sala de fitness sau la centrul SPA, puteti lua parte la spectacolele de teatru sau puteti viziona un film la cinema, va puteti distra in baruri, cluburi de noapte sau discoteci si, de ce nu, va puteti incerca norocul la casinou sau la un joc de bingo. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 13

COPENHAGA  

La ora 05:00 vasul acosteaza in portul Copenhaga. Dupa micul dejun, debarcare de la bordul vasului si excursie in Sudul insulei Zeeland. Plecare spre Roskilde, veche capitala vikinga. Vizitam catedrala din sec. XII, unde se afla numeroase morminte regale, incluse pe lista Patrimoniului UNESCO, Muzeul Vaselor Vikinge, unde pot fi vazute cinci drakkere si poate fi urmarit un film care prezinta sapaturile arheologice si metodologia conservarii acestor vase. Se viziteaza apoi fortareata vikinga circulara de la Trelleborg, construita in jurul anului 1000. Trecand prin oraselul Naestved (cu a sa Primarie din anul 1450, biserica Sf. Petru, una dintre cele mai mari si mai frumoase cladiri gotice din Danemarca, ne indreptam spre spectaculoasa faleza Stevns Klint (inclusa in Patrimoniul UNESCO). Cazare Copenhaga.

Ziua 14

COPENHAGA 

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru vizite individuale sau cumparaturi. Optional, excursie la castelele Frederiksborg – supranumit „Versailles-ul danez” si Kronborg – pe care Shakespeare l-a evocat in tragedia Hamlet, situat in localitatea Helsingor. Intoarcere la Copenhaga pe drumul de coasta, via Rungstedlund, unde se afla casa muzeu a baronesei Karen Blixen, autoarea romanului Out of Africa. Cazare Copenhaga.

Ziua 15

COPENHAGA – BUCURESTI  

Mic dejun. Transfer matinal la aeroport pentru check-in si imbarcare pe zborul companiei Blue Air, cu decolare la ora 10:00. Aterizare pe aeroportul Henri Coanda – Otopeni la ora 13:45.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim de 18 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Ziua 1

BUCURESTI – COPENHAGA

Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda la ora 04:30, pentru check-in si imbarcare pe zborul companiei Blue Air cu destinatia Copenhaga. Sosire in Copenhaga la ora 09:15, transfer de la aeroport si tur de oras panoramic si pietonal cu ghid local, pe parcursul caruia veti putea admira Cartierul Canalelor, Primaria, Palatul Christiansborg – unde isi are sediul Parlamentul danez, primul-ministru danez, precum si Curtea Suprema, palatul fiind singura cladire administrativa din lume in care se intalnesc cele trei puteri: legislativa, judecatoreasca si executiva. Continuam cu Piata Kongens Nytorv cu teatrul Regal, animatul cartier Nyhavn cu casele sale colorate, noua opera, bursa si biblioteca, fantana zeitei Gefjon si simbolul orasului Copenhaga – statuia Micii Sirene. Optional, se poate vizita fabrica de bere Carlsberg. Cazare Copenhaga.

Ziua 2

BUN VENIT LA BORD! 

Mic dejun. Dimineata, excursie la castelul Rosenborg – veche resedinta regala ce dateaza de la inceputul secolului al XVII-lea. Castelul este costruit in stilul renascentist olandez, specific acelei perioade de timp, fiind folosit de mostenitorii regenti ca resedinta regala pana in secolul al XVIII-lea. In prezent, castelul gazduieste o vasta colectie de arta, colectii regale, artefacte valoroase care infatiseaza istoria Danemarcei, incepand cu secolul al XVI-lea pana in secolul al XIX-lea. Tot in castelul Rosenborg, in camera Tezaurului, sunt expuse si Bijuteriile Coroanei. La pranz, ne indreptam spre port pentru formalitatile de check-in si imbarcare la bordul vasului Regal Princess, unde ne vom petrece urmatoarele 11 nopti. Veti pasi la bordul unuia dintre cele mai luxoase vase de croaziera din lume, lansata la apa in anul 2014, care uimeste prin extravaganta si dimensiunile ample. Vasul paraseste portul la ora 18:00, navigand printre fiorduri si spre apele reci ale Marii Nordului. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 3

OSLO – CAPITALA FIORDURILOR

La ora 10:00, vasul acosteaza in portul Oslo. Aveti ocazia sa vizitati cea mai veche capitala din Scandinavia, centrul comercial al Norvegiei, fiind un important port comercial de peste un mileniu. Desi orasul are o populatie relativ scazuta, de aprox. 600.000 de locuitori, suprafata acestuia este considerabila, avand 454 kmp, locuitorii bucurandu-se de numeroase spatii verzi si parcuri, cel mai renumit dintre acestea fiind parcul Vigeland – un adevarat muzeu in aer liber, unde sunt expuse peste 200 de sculpturi ale cunoscutului artist Gustav Vigeland. In Oslo se poate vizita, de asemenea, Galeria Nationala, in a carei vasta colectie se gasesc multe dintre operele marelui pictor Edvard Munch, inclusiv faimosul „Strigat” (1893), Primaria – inaugurata in anul 1950, fiind locul unde se decerneaza anual Premiul Nobel pentru Pace, dar si Fortareata Akershus – construita in anul 1299 pentru a apara capitala, sau muzeele situate pe peninsula Bygdoy: muzeul Kon-Tiki, muzeul Vaselor Vikinge, Muzeul Fram, muzeul Satului Norvegian. La ora 23:00, vasul va parasi portul. Cazare pe vas /pensiune completa.

Ziua 4

ZI PE MARE 

Astazi aveti ocazia sa va bucurati pe deplin de facilitatile oferite la bordul acestui vas de lux. Intreaga zi va fi petrecuta pe mare, iar dumneavoastra va puteti relaxa la soare, in sala de fitness sau la centrul SPA, puteti lua parte la spectacolele de teatru sau puteti viziona un film la cinema, va puteti distra in baruri, cluburi de noapte sau discoteci si, de ce nu, va puteti incerca norocul la casinou sau la un joc de bingo. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 5

WARNEMUNDE - BERLIN  

Vasul acosteaza in portul Warnemunde la ora 07:00, prilej cu care puteti opta pentru o plimbare prin orasul Warnemunde sau pe plaja, pe tarmul Marii Baltice, ori va puteti bucura de una dintre interesantele excursii oferite pe vas. O excursie deosebita este excursia in capitala Germaniei – Berlin, supranumit Orasul Muzeu, situat la 240 km distanta de port. Pe parcursul vizitei veti putea admira Cladirea Parlamentului – Reichstag, Poarta Brandenburg, Check-point Charly, ramasitele zidului Berlinului, Alexanderplatz, etc. Foarte interesanta este si excursia pe parcursul careia se viziteaza orasul Schwerin, cu castelul Schwerin – castel construit pe o insula, dar si orasul Rostock – considerat unul dintre cele mai frumoase orasele-stat din Liga Hanseatica. Vasul pleaca din port la ora 21:00, avand ca destinatie capitala Estoniei – Tallinn. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 6

ZI PE MARE 

Astazi aveti din nou ocazia sa va bucurati pe deplin de facilitatile oferite la bordul acestui vas de lux. Intreaga zi va fi petrecuta pe mare, iar dumneavoastra va puteti relaxa la soare, in sala de fitness sau la centrul SPA, puteti lua parte la spectacolele de teatru sau puteti viziona un film la cinema, va puteti distra in baruri, cluburi de noapte sau discoteci si, de ce nu, va puteti incerca norocul la cazinou sau la un joc de bingo. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 7

TALLINN

In jurul orei 08:00, vasul acosteaza in portul Tallinn. Capitala Estoniei, candva membra a Ligii Hanseatice, reprezinta centrul politic, economic si cultural in care locuieste aproximativ o treime din populatia tarii. Tallinul, fondat in anul 1248, a fost capitala culturala a Europei in anul 2011. Orasul vechi, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1997 se mandreste cu fortareata Toompea – in prezent sediul Parlamentului, biserica Sf. Olav – care intre anii 1549 si 1625 era cea mai inalta cladire din lume, datorita turlei sale de 159 m, Primaria – construita intre anii 1402-1404 – cea mai bine pastrata primarie medievala din Nordul Europei. Alte obiective de interes sunt Catedrala Ortodoxa Rusa Alexander Nevsky, Catedrala Fecioarei Maria (Toomkirik) – cea mai veche biserica din oras, Palatul Kadriorg, fondat de tarul Petru cel Mare si situat nu departe de centrul orasului. Puteti opta pentru explorarea pe cont propriu a acestui faimos oras sau pentru una dintre numeroasele variante de excursii oferite pe vas. La ora 17:00, vasul paraseste portul, pornind intr-o minunata croaziera in Golful Finic, pana la Sankt Petersburg. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 8

SANKT PETERSBURG  

Sosire dimineata in Sankt Petersburg, unde vasul stationeaza pentru urmatoarele doua zile. Orasul Sankt Petersburg, fondat de tarul Petru cel Mare in anul 1703 pe malurile Nevei, a fost capitala imperiala a Rusiei intre anii 1713 – 1728 si 1732 – 1918, numele fiindu-i schimbat in anul 1914 in Petrograd, iar in 1924 in Leningrad si revenind la numele initial in anul 1991. Orasul, considerat una dintre cele mai frumoase metropole din lume, cu amestecul de biserici ortodoxe tipice si palate neoclasice, a fost inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO in anul 1990. Din multitudinea de obiective turistice care atrag un numar impresionant de vizitatori, mai ales in sezonul noptilor albe, cand soarele straluceste aproape 19 ore pe zi, mentionam numai cateva: Palatul de Iarna, Muzeul Ermitaj, Cladirea Amiralitatii, statuia „Calaretului de Arama”, Catedrala Sf. Isaac, Fortareata si biserica Petru si Pavel, unde sunt inmormantati aproape toti tarii Rusiei, de la Petru cel Mare pana la Nicolae al II-lea, Palatul Peterhof, resedinta de vara a lui Petru cel Mare, Palatul Ecaterinei de la Tsarskoe Selo, cu faimoasa camera de chihlimbar. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 9

SANKT PETERSBURG

Aceasta zi este rezervata tot pentru a explora magnificul oras de pe raul Neva. La ora 18:00 vasul paraseste portul Sankt Petersburg, navigand din nou de-a lungul Golfului Finic, pana la Helsinki, capitala Finlandei. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 10

HELSINKI  

La ora 07.00, vasul acosteaza in Helsinki, unul dintre cele mai vibrante si frumoase orase din Scandinavia. Numita si „Fiica Balticii”, capitala Finlandei isi incanta vizitatorii cu gratioase cladiri in stil neoclasic, multe datand din perioada dominatiei tariste, cu bulevarde spatioase si numeroase zone verzi, dar si cu edificii moderne impresionante (sa nu uitam ca Finlanda este patria marilor arhitecti Eliel & Eero Saarinen si Alyar Aalto). Aveti ocazia sa admirati Piata Senatului, dominata de patru cladiri proiectate de Carl Ludvig Engel si construite in perioada 1822 – 1852: Catedrala, Palatul Guvernului, Universitatea si Biblioteca Nationala; arhitectura secolului XX este ilustrata de biserica Temppeliaukio (biserica din stanca), proiectata de fratii Suomalainen, monumentul inchinat marelui compozitor Jean Sibelinus, aflat in parcul cu acelasi nume si Muzeul de Arta Contemporana Kiasma. Vasul paraseste portul la ora 16:00, indreptandu-se spre un alt oras de exceptie al Tarilor Nordice – Stockholm. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 11

STOCKHOLM

In jurul orei 07:45 sosire in port. Prima parte a zilei este destinata vizitarii minunatei capitale a Suediei, numita adesea si „Capitala Scandinaviei”, oras fondat in urma cu sapte secole pe insula Gamla Stan, se intinde in prezent pe 14 insule si este considerat unul dintre cele mai frumoase, curate si ordonate orase din lume. Mai ales in partea veche a orasului, veti intalni numeroase cladiri si palate impunatoare, cu fatade din caramida aparenta si acoperisuri de arama inverzite de patina vremii, biserici cu turnuri si cupole gratioase, muzee si alte institutii culturale. Veti putea vizita Palatul Regal, in care, in prezent, functioneaza mai multe muzee, Primaria sau Muzeu Vasa, construit special pentru a adaposti vasul de razboi Vasa, care s-a scufundat in prima sa calatorie in anul 1628. O alta modalitate de a cunoaste frumusetile orasului este sa faceti o croaziera pe canale. La ora 14:00 vasul paraseste portul, navigand pe Marea Baltica pana la Copenhaga. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 12

ZI PE MARE

Astazi aveti din nou ocazia sa va bucurati pe deplin de facilitatile oferite la bordul acestui vas de lux. Intreaga zi va fi petrecuta pe Marea Baltica, iar dumneavoastra va puteti relaxa la soare, in sala de fitness sau la centrul SPA, puteti lua parte la spectacolele de teatru sau puteti viziona un film la cinema, va puteti distra in baruri, cluburi de noapte sau discoteci si, de ce nu, va puteti incerca norocul la casinou sau la un joc de bingo. Cazare pe vas / pensiune completa.

Ziua 13

COPENHAGA  

La ora 05:00 vasul acosteaza in portul Copenhaga. Dupa micul dejun, debarcare de la bordul vasului si excursie in Sudul insulei Zeeland. Plecare spre Roskilde, veche capitala vikinga. Vizitam catedrala din sec. XII, unde se afla numeroase morminte regale, incluse pe lista Patrimoniului UNESCO, Muzeul Vaselor Vikinge, unde pot fi vazute cinci drakkere si poate fi urmarit un film care prezinta sapaturile arheologice si metodologia conservarii acestor vase. Se viziteaza apoi fortareata vikinga circulara de la Trelleborg, construita in jurul anului 1000. Trecand prin oraselul Naestved (cu a sa Primarie din anul 1450, biserica Sf. Petru, una dintre cele mai mari si mai frumoase cladiri gotice din Danemarca, ne indreptam spre spectaculoasa faleza Stevns Klint (inclusa in Patrimoniul UNESCO). Cazare Copenhaga.

Ziua 14

COPENHAGA 

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru vizite individuale sau cumparaturi. Optional, excursie la castelele Frederiksborg – supranumit „Versailles-ul danez” si Kronborg – pe care Shakespeare l-a evocat in tragedia Hamlet, situat in localitatea Helsingor. Intoarcere la Copenhaga pe drumul de coasta, via Rungstedlund, unde se afla casa muzeu a baronesei Karen Blixen, autoarea romanului Out of Africa. Cazare Copenhaga.

Ziua 15

COPENHAGA – BUCURESTI  

Mic dejun. Transfer matinal la aeroport pentru check-in si imbarcare pe zborul companiei Blue Air, cu decolare la ora 10:00. Aterizare pe aeroportul Henri Coanda – Otopeni la ora 13:45.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim de 18 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.