Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Myanmar

Durata: 15 nopti

● In Myanmar veti ramane surprinsi de caldura oamenilor inca de la primul contact, dar si fascinanti de fosta capitala Yangon ce imbina patru stiluri arhitecturale: britanic, indian, chinez si birmanez, recunoscut pentru arhitectura sa coloniala, un exemplu desavarsit al unei capitale coloniale britanice din sec. 19. 

● Odata ajunsi acolo, nu omiteti sa admirati apusul de soare de la Pagoda Shwesandau, locul cel mai popular de unde puteti admira asfintitul asupra intregii campii a Baganului

Destinatie: Myanmar

Durata: 15 nopti

● In Myanmar veti ramane surprinsi de caldura oamenilor inca de la primul contact, dar si fascinanti de fosta capitala Yangon ce imbina patru stiluri arhitecturale: britanic, indian, chinez si birmanez, recunoscut pentru arhitectura sa coloniala, un exemplu desavarsit al unei capitale coloniale britanice din sec. 19. 

● Odata ajunsi acolo, nu omiteti sa admirati apusul de soare de la Pagoda Shwesandau, locul cel mai popular de unde puteti admira asfintitul asupra intregii campii a Baganului

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI – DOHA

Intalnire cu ghidul in aeroportul Otopeni, imbarcare si zbor spre Yangon, via Doha. Dupa o scurta escala in Doha, zbor conexiune spre Yangon. Noaptea in avion.

Ziua 2

YANGON 

Sosim in Yangon in jurul orei 06:00. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale, transfer la hotel pentru odihna. Mic dejun urmat de un tur de oras care incepe cu vizita la Gem Market, faimoasa piata de pietre pretioase, Myanmar fiind un important producator de jad si de pietre pretioase, in special rubine si safire. Continuam cu vizita Pagodei Botataung, construita cu 2500 de ani in urma, in a carei stupa aurita, de 40 m inaltime, se pastreaza o relicva sfanta - un fir de par si 2 fragmente din corpul lui Buddha. Urmatoarea vizita o facem la Pagoda Sule, situata in centrul orasului, despre care se crede ca a fost fondata in timpul vietii lui Buddha. In timpul turului in centrul orasului vom admira Primaria, construita in stilul arhitectural din Myanmar, cladirea Curtii Supreme de Justitie, construita in stil britanic, cu turn cu ceas si pereti din caramida rosie si Parcul Independentei unde vom vedea Monumentul Independentei ce marcheaza eliberarea de sub dominatia britanica. De asemenea vom admira Karaweik Hall, construit pe malul estic al lacului Kandawahyi, dupa modelul unui vas regal. Pe parcursul vizitei vom lua pranzul intr-un restaurant local. Cazare Yangon.

Ziua 3

YANGON – KYAIKHTIYO

Mic dejun. Astazi plecam spre Kyaikhtiyo (Stanca de Aur) aflata la 160 km de Yangon, dincolo de Delta Ayeyarwaddy cultivata cu intinse campuri de orez si foarte putine localitati. Plecam din baza Kinpun (situata la baza Muntelui Kyaiktiyo) pana la baza Rathe Taung, iar de aici pana la Stanca de Aur, situata in varful Muntelui Kyaiktiyo. Legenda spune ca stanca atarna in echilibru, fara a se prabusi, pentru ca in interiorul ei se afla o suvita de par a lui Buddha, pe care acesta i-a facut o cadou unui pustnic intr-una din calatoriile sale pe Pamant. Cina si cazare Kyaikhtiyo.

Ziua 4

KYAIKHTIYO – BAGO – YANGON

Dupa micul dejun, continuam deplasarea spre Bago. Sosim in Bago unde vom lua pranzul intr-un restaurant local, apoi vom face un tur de oras, vizitand Pagoda ShweThalyaung unde se afla statuia, lunga de 55 metri, ce il reprezinta pe Buddha culcat. Continuam cu o vizita la Pagoda Shwe Maw Daw, cea mai inalta din tara (114 m) si Pagoda Kyeikpun, unde se afla patru statui ale lui Buddha asezat, orientate spre cele patru puncte cardinale. Cazare Yangon.

Ziua 5

YANGON - BAGAN 

Mic dejun. Vom fi transferati la aeroport pentru zborul catre Bagan, supranumit si orasul mort cu 3000 de pagode. Odata ajunsi la Bagan vom face turul orasului, cu vizitarea Pagodei Shwezigon si minunata sa stupa aurita, picturile murale din templul Wetgyi Inn Gubyaukgyi, templul Htilominlo si Muzeul arheologic. Instalare la hotel si dupa-amiaza libera. Cina si cazare Bagan.

Ziua 6

BAGAN

Mic dejun. Plecam spre Mynkaba, unde vom vizita un atelier familial in care se produc articole de lac, urmand traditia uneia dintre cele mai vechi arte din Myanmar. Continuam cu vizite la templul Mynkaba-Gubaukkyi, decorat cu impresionante picturi murale, unul dintre cele mai vechi din Bagan (sec. XII), la templul Manuha, un alt loc de pelerinaj birman si la templul Nanpaya, unul dintre rarele temple cu sculpturi in piatra. La finalul zilei vom face o plimbare cu vasul pe fluviul Ayeyarwaddy pentru a ne bucura privelistea incantatoare a soarelui la asfintit. Cina si cazare Bagan.

Ziua 7

BAGAN

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la muntele Popa, vulcan stins, sanctuar al legendelor birmaneze. Descoperim viata la tara, oprindu-ne sa observam recoltarea palmierilor de zahar. Urcare facultativa a celor 777 de trepte pana la manastirea Taung Kalat, construita pe un varf vulcanic care domina campia. Dupa amiaza, intoarcere la Bagan, unde vizitam templul Ananda, bijuterie a arhitecturii birmane si unul dintre principalele locuri de pelerinaj birman. Plimbare in caleasca printre temple, la apus de soare. Cina cu spectacol de marionete. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 8

BAGAN – PAKOKKU - MONYWA

Mic dejun. Plecam spre Monywa. Navigam la bordul unul vas local pe fluviul Ayeyarwaddy timp de 2 h 30 pana la Pakokku, unde vom lua pranzul la un restaurant local. Ne indreptam cu autocarul spre Monywa, oras situat pe malul raului Chindwin. Aici vom vizita uimitoarea pagoda Thanbodday, cu stupa centrala decorata cu 582 363 sculpturi. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 9

MONYWA - PO WIN TAUNG -MANDALAY

Mic dejun. Plecam spre Po Win Taung, complex constituit din sute de grote sapate in stanca, in care se gasesc mii de statui reprezentandu-l pe Buddha, precum si fresce, considerate printre cele mai rafinate din intreaga Asie de Sud-Est. Continuam cu situl Shweba (o mini-Petra), cu altare sapate in peretele stancos. Continuam itinerariul spre Mandalay. Cina si cazare Mandalay.

Ziua 10

MANDALAY 

Mic dejun. Astazi plecam sa vizitam trei foste capitale regale, Sagaing, Ava si Amarapura, situate pe cele doua maluri ale fluviului Ayeyarwaddy. Incepem cu vizita in Sagaing, capitala regala in sec.XIV, situata pe o colina presarata cu manastiri, temple si pagode, unde vom vizita o manastire budista de maici. Dupa pranzul la un restaurant local traversam fluviul catre Ava, veche capitala a mai multor regate birmane (sec.XIII – XVIII), cunoscuta altadata ca Inwa. Vom face un tur cu caleasca pentru a vedea vestigiile Palatului Regal, turnul de paza si manastirea din teck Bagaya Okkyaung. Ne deplasam la Amarapura unde vom face o plimbare pe podul de teck U Bein, construit i n sec. XIX cu lemnul provenit din vechile palate din Ava. Seara ne intoarcem la Mandalay.

Ziua 11

MANDALAY 

Mic dejun. Dupa micul dejun plecam cu vaporasul pana la Mingun, vechi oras situat in apropiere de Mandalay. Vizitam pagoda Mingun, construita de regele Bodawpaya la inceputul sec.XIX, care ar fi trebuit sa fie cea mai mare din lume. Oprire la clopotul de la Mingun (90 tone, 4 m inaltime, 5 m diametru). Intoarcere cu vasul la Mandalay, unde vizitam Pagoda Mahamuni, al carei Buddha poleit cu aur cantareste 6,5 tone. Dupa masa de pranz vizitam manastirea Shwenandaw, celebra pentru sculpturile in lemn si pagoda Kuthawdaw, considerata "cea mai mare carte in piatra din lume" (729 "pagini" din marmura). Cazare Mandalay.

Ziua 12

MANDALAY – HEHO – PINDAYA - LACUL INLE

Mic dejun matinal. Transfer la aeroport pentru zborul spre Heho. Sosim in Heho de unde ne indreptam catre Pindaya, in tara Pa-o”, traversand peisaje rurale de o frumusete uimitoare. Vizitam satul Pindaya cu ale sale grote, cu peste 8000 de statui ale lui Buddha. Continuam spre Nyaung Shwe, localitate situata pe malul nordic al lacului Inle, unde ne vor astepta barcile cu care ne deplasam pana la hotel. Cina si cazare lacul Inle.

Ziua 13

LACUL INLE

Mic dejun. Lacul Inle este un sit natural unic in lume, situat la 878 m, intr-o vale a podisului Shan, unde locuiesc de secole triburi de pescari si legumicultori, unde vom admira cele mai frumoase gradini de legume plutitoare. Traversam lacul si vizitam manastirea Nge Phe Chaung, unde se gaseste o colectie de statui ale lui Buddha si pagoda Phaung Daw Oo, principalul sanctuar de pe lac. Seara, intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 14

LACUL INLE 

Mic dejun. Ziua de astazi debuteaza cu o vizita intr-o piata unde in fiecare dimineata (cu exceptia zilelor cu luna plina) se intalnesc diferitele minoritati din regiunea lacului. Urcam in amonte pe rau pana la templele ascunse si practic necunoscute de la In Dein. Vizitam unul din satele din zona pentru a ne familiariza cu obiceiurile, traditiile si mestesugurile locale. Dupa amiaza intoarcere la hotel. Cina si cazare.

Ziua 15

LACUL INLE – HEHO - YANGON

Mic dejun matinal. Transfer cu barci si autocar pana la aeroportul din Heho si zbor catre Yangon. La sosirea in Yangon, ne deplasam in centrul orasului pentru masa de pranz, dupa care vizitam Muzeul National, unde se gaseste si renumitul tron al Leului, superba piesa din lemn lacuita si aurita. In continuare vizitam piata Bogyoke si Pagoda Shwedagon, a carei stupa poleita cu foita de aur, inalta de 99 m, este unul dintre locurile de cult ale budismului birman si un sanctuar cultural si artistic al acestei civilizatii. Cazare Yangon.

Ziua 16

YANGON – DOHA - BUCURESTI

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti, cu escala la Doha.


CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organizza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Ziua 1

BUCURESTI – DOHA

Intalnire cu ghidul in aeroportul Otopeni, imbarcare si zbor spre Yangon, via Doha. Dupa o scurta escala in Doha, zbor conexiune spre Yangon. Noaptea in avion.

Ziua 2

YANGON 

Sosim in Yangon in jurul orei 06:00. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale, transfer la hotel pentru odihna. Mic dejun urmat de un tur de oras care incepe cu vizita la Gem Market, faimoasa piata de pietre pretioase, Myanmar fiind un important producator de jad si de pietre pretioase, in special rubine si safire. Continuam cu vizita Pagodei Botataung, construita cu 2500 de ani in urma, in a carei stupa aurita, de 40 m inaltime, se pastreaza o relicva sfanta - un fir de par si 2 fragmente din corpul lui Buddha. Urmatoarea vizita o facem la Pagoda Sule, situata in centrul orasului, despre care se crede ca a fost fondata in timpul vietii lui Buddha. In timpul turului in centrul orasului vom admira Primaria, construita in stilul arhitectural din Myanmar, cladirea Curtii Supreme de Justitie, construita in stil britanic, cu turn cu ceas si pereti din caramida rosie si Parcul Independentei unde vom vedea Monumentul Independentei ce marcheaza eliberarea de sub dominatia britanica. De asemenea vom admira Karaweik Hall, construit pe malul estic al lacului Kandawahyi, dupa modelul unui vas regal. Pe parcursul vizitei vom lua pranzul intr-un restaurant local. Cazare Yangon.

Ziua 3

YANGON – KYAIKHTIYO

Mic dejun. Astazi plecam spre Kyaikhtiyo (Stanca de Aur) aflata la 160 km de Yangon, dincolo de Delta Ayeyarwaddy cultivata cu intinse campuri de orez si foarte putine localitati. Plecam din baza Kinpun (situata la baza Muntelui Kyaiktiyo) pana la baza Rathe Taung, iar de aici pana la Stanca de Aur, situata in varful Muntelui Kyaiktiyo. Legenda spune ca stanca atarna in echilibru, fara a se prabusi, pentru ca in interiorul ei se afla o suvita de par a lui Buddha, pe care acesta i-a facut o cadou unui pustnic intr-una din calatoriile sale pe Pamant. Cina si cazare Kyaikhtiyo.

Ziua 4

KYAIKHTIYO – BAGO – YANGON

Dupa micul dejun, continuam deplasarea spre Bago. Sosim in Bago unde vom lua pranzul intr-un restaurant local, apoi vom face un tur de oras, vizitand Pagoda ShweThalyaung unde se afla statuia, lunga de 55 metri, ce il reprezinta pe Buddha culcat. Continuam cu o vizita la Pagoda Shwe Maw Daw, cea mai inalta din tara (114 m) si Pagoda Kyeikpun, unde se afla patru statui ale lui Buddha asezat, orientate spre cele patru puncte cardinale. Cazare Yangon.

Ziua 5

YANGON - BAGAN 

Mic dejun. Vom fi transferati la aeroport pentru zborul catre Bagan, supranumit si orasul mort cu 3000 de pagode. Odata ajunsi la Bagan vom face turul orasului, cu vizitarea Pagodei Shwezigon si minunata sa stupa aurita, picturile murale din templul Wetgyi Inn Gubyaukgyi, templul Htilominlo si Muzeul arheologic. Instalare la hotel si dupa-amiaza libera. Cina si cazare Bagan.

Ziua 6

BAGAN

Mic dejun. Plecam spre Mynkaba, unde vom vizita un atelier familial in care se produc articole de lac, urmand traditia uneia dintre cele mai vechi arte din Myanmar. Continuam cu vizite la templul Mynkaba-Gubaukkyi, decorat cu impresionante picturi murale, unul dintre cele mai vechi din Bagan (sec. XII), la templul Manuha, un alt loc de pelerinaj birman si la templul Nanpaya, unul dintre rarele temple cu sculpturi in piatra. La finalul zilei vom face o plimbare cu vasul pe fluviul Ayeyarwaddy pentru a ne bucura privelistea incantatoare a soarelui la asfintit. Cina si cazare Bagan.

Ziua 7

BAGAN

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la muntele Popa, vulcan stins, sanctuar al legendelor birmaneze. Descoperim viata la tara, oprindu-ne sa observam recoltarea palmierilor de zahar. Urcare facultativa a celor 777 de trepte pana la manastirea Taung Kalat, construita pe un varf vulcanic care domina campia. Dupa amiaza, intoarcere la Bagan, unde vizitam templul Ananda, bijuterie a arhitecturii birmane si unul dintre principalele locuri de pelerinaj birman. Plimbare in caleasca printre temple, la apus de soare. Cina cu spectacol de marionete. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 8

BAGAN – PAKOKKU - MONYWA

Mic dejun. Plecam spre Monywa. Navigam la bordul unul vas local pe fluviul Ayeyarwaddy timp de 2 h 30 pana la Pakokku, unde vom lua pranzul la un restaurant local. Ne indreptam cu autocarul spre Monywa, oras situat pe malul raului Chindwin. Aici vom vizita uimitoarea pagoda Thanbodday, cu stupa centrala decorata cu 582 363 sculpturi. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 9

MONYWA - PO WIN TAUNG -MANDALAY

Mic dejun. Plecam spre Po Win Taung, complex constituit din sute de grote sapate in stanca, in care se gasesc mii de statui reprezentandu-l pe Buddha, precum si fresce, considerate printre cele mai rafinate din intreaga Asie de Sud-Est. Continuam cu situl Shweba (o mini-Petra), cu altare sapate in peretele stancos. Continuam itinerariul spre Mandalay. Cina si cazare Mandalay.

Ziua 10

MANDALAY 

Mic dejun. Astazi plecam sa vizitam trei foste capitale regale, Sagaing, Ava si Amarapura, situate pe cele doua maluri ale fluviului Ayeyarwaddy. Incepem cu vizita in Sagaing, capitala regala in sec.XIV, situata pe o colina presarata cu manastiri, temple si pagode, unde vom vizita o manastire budista de maici. Dupa pranzul la un restaurant local traversam fluviul catre Ava, veche capitala a mai multor regate birmane (sec.XIII – XVIII), cunoscuta altadata ca Inwa. Vom face un tur cu caleasca pentru a vedea vestigiile Palatului Regal, turnul de paza si manastirea din teck Bagaya Okkyaung. Ne deplasam la Amarapura unde vom face o plimbare pe podul de teck U Bein, construit i n sec. XIX cu lemnul provenit din vechile palate din Ava. Seara ne intoarcem la Mandalay.

Ziua 11

MANDALAY 

Mic dejun. Dupa micul dejun plecam cu vaporasul pana la Mingun, vechi oras situat in apropiere de Mandalay. Vizitam pagoda Mingun, construita de regele Bodawpaya la inceputul sec.XIX, care ar fi trebuit sa fie cea mai mare din lume. Oprire la clopotul de la Mingun (90 tone, 4 m inaltime, 5 m diametru). Intoarcere cu vasul la Mandalay, unde vizitam Pagoda Mahamuni, al carei Buddha poleit cu aur cantareste 6,5 tone. Dupa masa de pranz vizitam manastirea Shwenandaw, celebra pentru sculpturile in lemn si pagoda Kuthawdaw, considerata "cea mai mare carte in piatra din lume" (729 "pagini" din marmura). Cazare Mandalay.

Ziua 12

MANDALAY – HEHO – PINDAYA - LACUL INLE

Mic dejun matinal. Transfer la aeroport pentru zborul spre Heho. Sosim in Heho de unde ne indreptam catre Pindaya, in tara Pa-o”, traversand peisaje rurale de o frumusete uimitoare. Vizitam satul Pindaya cu ale sale grote, cu peste 8000 de statui ale lui Buddha. Continuam spre Nyaung Shwe, localitate situata pe malul nordic al lacului Inle, unde ne vor astepta barcile cu care ne deplasam pana la hotel. Cina si cazare lacul Inle.

Ziua 13

LACUL INLE

Mic dejun. Lacul Inle este un sit natural unic in lume, situat la 878 m, intr-o vale a podisului Shan, unde locuiesc de secole triburi de pescari si legumicultori, unde vom admira cele mai frumoase gradini de legume plutitoare. Traversam lacul si vizitam manastirea Nge Phe Chaung, unde se gaseste o colectie de statui ale lui Buddha si pagoda Phaung Daw Oo, principalul sanctuar de pe lac. Seara, intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 14

LACUL INLE 

Mic dejun. Ziua de astazi debuteaza cu o vizita intr-o piata unde in fiecare dimineata (cu exceptia zilelor cu luna plina) se intalnesc diferitele minoritati din regiunea lacului. Urcam in amonte pe rau pana la templele ascunse si practic necunoscute de la In Dein. Vizitam unul din satele din zona pentru a ne familiariza cu obiceiurile, traditiile si mestesugurile locale. Dupa amiaza intoarcere la hotel. Cina si cazare.

Ziua 15

LACUL INLE – HEHO - YANGON

Mic dejun matinal. Transfer cu barci si autocar pana la aeroportul din Heho si zbor catre Yangon. La sosirea in Yangon, ne deplasam in centrul orasului pentru masa de pranz, dupa care vizitam Muzeul National, unde se gaseste si renumitul tron al Leului, superba piesa din lemn lacuita si aurita. In continuare vizitam piata Bogyoke si Pagoda Shwedagon, a carei stupa poleita cu foita de aur, inalta de 99 m, este unul dintre locurile de cult ale budismului birman si un sanctuar cultural si artistic al acestei civilizatii. Cazare Yangon.

Ziua 16

YANGON – DOHA - BUCURESTI

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti, cu escala la Doha.


CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organizza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.