Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: South Korea

Durata: 13 nopti

● hoteluri 3* si 4* 

● 12 cine si 5 pranzuri inclusiv 1 cina traditionala in Mongolia;
● BONUS: asigurare medicala si storno!

Destinatie: South Korea

Durata: 13 nopti

● hoteluri 3* si 4* 

● 12 cine si 5 pranzuri inclusiv 1 cina traditionala in Mongolia;
● BONUS: asigurare medicala si storno!

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI-SEUL 

Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda si imbarcare pentru zborul spre Coreea de Sud via Istanbul. Noapte si cina la bord.

Ziua 2

BINE ATI VENIT IN COREEA DE SUD! 

Mic dejun. Sosire in Seoul in cursul dupa amiezii, transfer la hotel si cazare.

Ziua 3

SEUL 

Mic dejun. Turul metropolei cu 10 milioane de locuitori ne poarta prin centrul istoric si modern, admirand Palatul Gyeongbok, Casa Albastra (Palatul Prezidentiak), Piata Namdaemun, Turnul, Aleea Isadong, Templul Jogyesa. Ziua se va incheia cu o vizita la Namsangol, sat traditional korean cu case construite in timpul dinastiei Joseon, case apartinand unor familii de ranguri diferite, de la tarani la nobili. Cazare si cina Seul.

Ziua 4

CHUNCHEON

Mic dejun. Excursie optionala in orasul Chuncheon, situat la 2 ore distanta de Seul, numit si ‘Venetia Estului’. Vom vizita Insula Nami, savurand aroma sa exotica, plimbandu-ne printre copacii seculari sequoia, unul din principalele locuri de recreere ale locuitorilor capitalei. Dupa-amiaza tur de oras Chuncheon si intoarcere in Seul, nu inainte de a face un scurt popas la Barajul Soyang, cel mai mare din Asia si al patrulea ca marime din lume. Cazare si cina Seul.

Ziua 5

SEOUL – BUSAN

Mic dejun. Plecare in sud spre Busan cu autocarul. Vizitam orasul Busan, incluzand Turnul Busan (simbolul orasului), Piata internationala de peste Jagalchi, Bulevardul Nampodolg, Parcul oceanic Taejongdae, Templul Beomeosa ( sec. 7 ), Altarul Chungnyeolsa. Cazare si cina.

Ziua 6

BUSAN – CHEONGJU  

Mic dejun. Continuam traseul spre nordul Coreei. En route, popas pentru vizitarea faimosului Templu Tongdosa, unul din cele mai pretuite temple ale Coreei de Sud, unde, potrivit legendei, se afla diverse relicve ale lui Buddha insusi (o roba, un vas de rugaciune, un os din craniul sau). Continuam cu vizitarea Templului Bunhwangsa, Muzeul National si Observatorul Astronomic. Seara cazare si cina la Cheongju.

Ziua 7

CHEONGJU – MUNTELE SONGNISAN 

Mic dejun. Astazi vom vizita pitorescul Cheongju, oras situat in centrul tarii, care gazduieste numeroase festivitati si sarbatori traditionale. Vom putea admira Templul Bulguska si Grotele Seokguram, loc de ermitaj apartinand templului, situat pe tarmul marii la 750 m altitudine, ambele intrate in patrimoniul UNESCO datorita sculpturilor exemplare infatisandu-l pe Buddha. In continuare vom vizita Parcul Regal, Observatorul Astronomic si Muzeul National. Pranz la un restaurant local. Plecam spre Parcul National Gayasan, acoperind o suprafata de 800 km patrati, traversat de lantul muntos Sobaek. Vom vizita Templul Haeinsa, faimos datorita statuii imense infatisandu-l pe Buddha sculptata in stanca muntelui, intrat de asemenea in patrimoniul mondial UNESCO. Cazare si cina.

Ziua 8

SONGNISAN - SEUL 

Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea Templului Beopju, datand din secolul 7, considerat unul din principalele temple ale budhismului coreean, care adaposteste una dintre cele mai mari statui din lume, reprezentandu-l pe Buddha. Continuam traseul spre Seul, facand o oprire la Muzeului Satului Corean, situat in afara orasului, prilej de a arunca o privire in cultura si viata traditionala ale Coreei de acum 2 secole. Ajungem la Seul dupa pranz. Timp liber. Cazare si cina Seul.

Ziua 9

SEUL – ZONA DEMILITARIZATA

Mic dejun. Timp liber in Seoul. Excursie optionala de exceptie, in zona demilitarizata DMZ, fasie de pamant care desparte Coreea de Sud de cea de Nord, una din cele mai mari atractii pentru orice turist ajuns in Seoul. Vom vizita Podul Libertatii, Clopotul Pacii, Muzeul Armurilor, Observatorul - prilej de a arunca o scurta privire asupra ‘Nordului’, Tunelul Infiltrarii, unul din cele cateva galerii subterane construite de nord-coreeni ca strategie de invadare. Seara transfer la aeroport pentru zborul spre Ulan Bator. Bine ati venit la Ulan Bator ! Sosire si transfer la hotel. Cazare si cina.

Ziua 10

KARACHORAM 

Mic dejun. Plecam spre vest, prin Valea Orhon cuprinsa in Patrimoniul Mondial UNESCO, pentru a ajunge la Karachoram, fosta capitala a imperiului, cunoscuta mai ales datorita Manastirii Erdene Zuu, cea mai mare si mai veche manastire budhista din Mongolia, cu numeroase temple fascinante, inconjurata de cele 102 stupe. En route vom face un scurt popas sa admiram cascada. Dupa pranz, vom vizita manastirea si ruinele orasului, amintind de vremea imperiului lui Genghis Khan. Prima noapte a acestei aventuri inedite o vom petrece in traditionalele ‘ger’, locuinte sub forma de corturi circulare in care locuiesc majoritatea mongolilor din afara oraselor, situate intr-un complex turistic amenajat. Cazare si cina Karachoram.

Ziua 11

KHOTON

Mic dejun. Continuam traseul spre nord, prin pitorescul satulet Khoton. Dupa-amiaza ajungem la lacul Ogii Nuur, situat la altitudinea de 1387 m, in mijlocul unor peisaje idilice, unde ne vom opri pentru cazare. Plimbare optionala cu barca pe lac. Vom putea admira numeroasele specii de pasari, unele dintre ele foarte rare, care populeaza lacul. Cazare si cina.

Ziua 12

PRIN STEPELE MONGOLIEI 

Mic dejun. Plecam imbarcati in jeep-uri de teren spre vestul Mongoliei, traversand peisajele stepelor cu vegetetie pitica. Scurt popas in satul Khar Balgaz, fosta capitala a hanatului turcesc care a condus Mongolia inainte de Genghis Khan. La 275 km de capitala intram in Parcul National Terelj, in mijlocul unui peisaj desertic, capitivant, cu dune de nisip si interesante formatiuni geologice. Pranzul il vom servi sub forma de picnic. In drumul nostru vom avea prilejul sa vizitam numeroase gospodarii ale famililor locale care se ocupa cu cresterea cailor. Cazare si cina.

Ziua 13

KHAR BALGAZ – ULAN BATOR 

Mic dejun. Intoarcere in Ulan Bator cu un scurt popas en route pentru a vizita monumentul lui Genghis Khan. Vom servi pranzul apoi vom continua cu turul capitalei Mongoliei, oras asezat intr-un vast bazin, la 1350 m altitudine, inconjurat de cei patru munti sfinti Bogdh Khan, Songino Khairkhan, Chingeltei si Bayanzurkh. Turul ne poarta prin Piata Sükhbaatar, locul unde a fost proclamata independenta tarii in 1921, pe langa Cladirea Parlamentului si Palatul Culturii, continuand cu vizitarea Muzeului de Istorie Naturala sau a Palatului de Iarna Bogd Khaan. Seara cina traditionala de ramas bun. Cazare Ulan Bator.

Ziua 14

ULAN BATOR – BUCURESTI

Dupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara via Istanbul. Sosire Istanbul ora 17:20. Dupa o scurta escala, ne imbarcam in zborul spre tara.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                     

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions .

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Ziua 1

BUCURESTI-SEUL 

Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda si imbarcare pentru zborul spre Coreea de Sud via Istanbul. Noapte si cina la bord.

Ziua 2

BINE ATI VENIT IN COREEA DE SUD! 

Mic dejun. Sosire in Seoul in cursul dupa amiezii, transfer la hotel si cazare.

Ziua 3

SEUL 

Mic dejun. Turul metropolei cu 10 milioane de locuitori ne poarta prin centrul istoric si modern, admirand Palatul Gyeongbok, Casa Albastra (Palatul Prezidentiak), Piata Namdaemun, Turnul, Aleea Isadong, Templul Jogyesa. Ziua se va incheia cu o vizita la Namsangol, sat traditional korean cu case construite in timpul dinastiei Joseon, case apartinand unor familii de ranguri diferite, de la tarani la nobili. Cazare si cina Seul.

Ziua 4

CHUNCHEON

Mic dejun. Excursie optionala in orasul Chuncheon, situat la 2 ore distanta de Seul, numit si ‘Venetia Estului’. Vom vizita Insula Nami, savurand aroma sa exotica, plimbandu-ne printre copacii seculari sequoia, unul din principalele locuri de recreere ale locuitorilor capitalei. Dupa-amiaza tur de oras Chuncheon si intoarcere in Seul, nu inainte de a face un scurt popas la Barajul Soyang, cel mai mare din Asia si al patrulea ca marime din lume. Cazare si cina Seul.

Ziua 5

SEOUL – BUSAN

Mic dejun. Plecare in sud spre Busan cu autocarul. Vizitam orasul Busan, incluzand Turnul Busan (simbolul orasului), Piata internationala de peste Jagalchi, Bulevardul Nampodolg, Parcul oceanic Taejongdae, Templul Beomeosa ( sec. 7 ), Altarul Chungnyeolsa. Cazare si cina.

Ziua 6

BUSAN – CHEONGJU  

Mic dejun. Continuam traseul spre nordul Coreei. En route, popas pentru vizitarea faimosului Templu Tongdosa, unul din cele mai pretuite temple ale Coreei de Sud, unde, potrivit legendei, se afla diverse relicve ale lui Buddha insusi (o roba, un vas de rugaciune, un os din craniul sau). Continuam cu vizitarea Templului Bunhwangsa, Muzeul National si Observatorul Astronomic. Seara cazare si cina la Cheongju.

Ziua 7

CHEONGJU – MUNTELE SONGNISAN 

Mic dejun. Astazi vom vizita pitorescul Cheongju, oras situat in centrul tarii, care gazduieste numeroase festivitati si sarbatori traditionale. Vom putea admira Templul Bulguska si Grotele Seokguram, loc de ermitaj apartinand templului, situat pe tarmul marii la 750 m altitudine, ambele intrate in patrimoniul UNESCO datorita sculpturilor exemplare infatisandu-l pe Buddha. In continuare vom vizita Parcul Regal, Observatorul Astronomic si Muzeul National. Pranz la un restaurant local. Plecam spre Parcul National Gayasan, acoperind o suprafata de 800 km patrati, traversat de lantul muntos Sobaek. Vom vizita Templul Haeinsa, faimos datorita statuii imense infatisandu-l pe Buddha sculptata in stanca muntelui, intrat de asemenea in patrimoniul mondial UNESCO. Cazare si cina.

Ziua 8

SONGNISAN - SEUL 

Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea Templului Beopju, datand din secolul 7, considerat unul din principalele temple ale budhismului coreean, care adaposteste una dintre cele mai mari statui din lume, reprezentandu-l pe Buddha. Continuam traseul spre Seul, facand o oprire la Muzeului Satului Corean, situat in afara orasului, prilej de a arunca o privire in cultura si viata traditionala ale Coreei de acum 2 secole. Ajungem la Seul dupa pranz. Timp liber. Cazare si cina Seul.

Ziua 9

SEUL – ZONA DEMILITARIZATA

Mic dejun. Timp liber in Seoul. Excursie optionala de exceptie, in zona demilitarizata DMZ, fasie de pamant care desparte Coreea de Sud de cea de Nord, una din cele mai mari atractii pentru orice turist ajuns in Seoul. Vom vizita Podul Libertatii, Clopotul Pacii, Muzeul Armurilor, Observatorul - prilej de a arunca o scurta privire asupra ‘Nordului’, Tunelul Infiltrarii, unul din cele cateva galerii subterane construite de nord-coreeni ca strategie de invadare. Seara transfer la aeroport pentru zborul spre Ulan Bator. Bine ati venit la Ulan Bator ! Sosire si transfer la hotel. Cazare si cina.

Ziua 10

KARACHORAM 

Mic dejun. Plecam spre vest, prin Valea Orhon cuprinsa in Patrimoniul Mondial UNESCO, pentru a ajunge la Karachoram, fosta capitala a imperiului, cunoscuta mai ales datorita Manastirii Erdene Zuu, cea mai mare si mai veche manastire budhista din Mongolia, cu numeroase temple fascinante, inconjurata de cele 102 stupe. En route vom face un scurt popas sa admiram cascada. Dupa pranz, vom vizita manastirea si ruinele orasului, amintind de vremea imperiului lui Genghis Khan. Prima noapte a acestei aventuri inedite o vom petrece in traditionalele ‘ger’, locuinte sub forma de corturi circulare in care locuiesc majoritatea mongolilor din afara oraselor, situate intr-un complex turistic amenajat. Cazare si cina Karachoram.

Ziua 11

KHOTON

Mic dejun. Continuam traseul spre nord, prin pitorescul satulet Khoton. Dupa-amiaza ajungem la lacul Ogii Nuur, situat la altitudinea de 1387 m, in mijlocul unor peisaje idilice, unde ne vom opri pentru cazare. Plimbare optionala cu barca pe lac. Vom putea admira numeroasele specii de pasari, unele dintre ele foarte rare, care populeaza lacul. Cazare si cina.

Ziua 12

PRIN STEPELE MONGOLIEI 

Mic dejun. Plecam imbarcati in jeep-uri de teren spre vestul Mongoliei, traversand peisajele stepelor cu vegetetie pitica. Scurt popas in satul Khar Balgaz, fosta capitala a hanatului turcesc care a condus Mongolia inainte de Genghis Khan. La 275 km de capitala intram in Parcul National Terelj, in mijlocul unui peisaj desertic, capitivant, cu dune de nisip si interesante formatiuni geologice. Pranzul il vom servi sub forma de picnic. In drumul nostru vom avea prilejul sa vizitam numeroase gospodarii ale famililor locale care se ocupa cu cresterea cailor. Cazare si cina.

Ziua 13

KHAR BALGAZ – ULAN BATOR 

Mic dejun. Intoarcere in Ulan Bator cu un scurt popas en route pentru a vizita monumentul lui Genghis Khan. Vom servi pranzul apoi vom continua cu turul capitalei Mongoliei, oras asezat intr-un vast bazin, la 1350 m altitudine, inconjurat de cei patru munti sfinti Bogdh Khan, Songino Khairkhan, Chingeltei si Bayanzurkh. Turul ne poarta prin Piata Sükhbaatar, locul unde a fost proclamata independenta tarii in 1921, pe langa Cladirea Parlamentului si Palatul Culturii, continuand cu vizitarea Muzeului de Istorie Naturala sau a Palatului de Iarna Bogd Khaan. Seara cina traditionala de ramas bun. Cazare Ulan Bator.

Ziua 14

ULAN BATOR – BUCURESTI

Dupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara via Istanbul. Sosire Istanbul ora 17:20. Dupa o scurta escala, ne imbarcam in zborul spre tara.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                     

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions .

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.